NRK Meny
Normal

Statoil har endelig funnet en kjøper til Huldra

Det var fare for at det kun 12 år gamle Huldra-plattformen måtte skrotes, men nå har Statoil funnet aktuelle kjøpere.

Huldra-plattformen

Statoil har brukt halvannet år, og han endelig klart å finne en kjøper til Huldra-plattformen.

Foto: skjermdump Statoil

For halvannet år siden la Statoil ut Huldra-plattformen for salg på finn.no. Statoil annonserte «Oljeplattform til salgs » og reklamerte med både sjøutsikt og 20 soverom, samt god plass til helikopter.

Det var fare for at plattformen, som kun er 12 år gammel og i meget god stand, måtte skrotes hvis ingen kjøpere meldte seg.

Men nå har oljeselskapet endelig fått napp, melder tu.no. Oljeselskapet har bedt om et møte med Olje- og energidepartementet for å diskutere prosessen ved et eventuelt salg.

Kan flyttes om tre år

Informasjonssjef i Statoil Ola Anders Skauby

Ola Anders Skauby.

Foto: Anders Ekanger / NRK

– Det stemmer at det er interesserte i markedet, men ingenting er foreløpig konkludert. Fra å gå bredt ut med finn.no-annonsen har vi snevret inn og henvender oss nå fortrinnsvis til potensielle kjøpere innen olje- og gassindustrien, sier pressetalsmann Ola Anders Skauby til avisen.

Produksjonen på Huldra stenger ned i løpet av første halvår neste år. Etter det vil det ta opp mot tre år før brønnene er stengt og plattformen kan flyttes fra Nordsjøen.

– Jeg kan ikke si noe mer om hvilke konkrete interessenter vi har, men vi er optimistiske med henhold til gjenbruk av Huldra, sier Skauby.

Ville kun selge dersom gjenbruk

Tidligere har mindre seriøse aktører meldt seg som interesserte, men Statoil ønsker kun å selge til noen som vil bruke plattformen til olje- og gassvirksomhet.

– Det kan jo være til mindre olje- og gassfelt hvor man trenger hele eller deler av utstyret som finnes på selve plattformen. Den må flyttes, men det er jo billigere å kjøpe et nytt understell, og plassere denne brukt oppå, forklarte Skauby til NRK.

Huldra ble satt i produksjon i 2011, og er en ubemannet plattform. All aktivitet om bord styres fra Veslefrikk B-plattformen som ligger 16 kilometer unna.

Huldra til salgs

Huldra-plattformen selges for en krone til en kjøper som kan hente og bruke den.

Foto: skjermdump Statoil