NRK Meny
Normal

Endelig kom snøen til Stavanger

Det er ikke hverdagskost med snø i Stavanger. Endelig kunne Amund og broren Even Laudal Breivik ta frem de nedstøvede akebrettene sine.

Gutter på rattkjelker

Selv om det ikke var et tykt lag med snø, var det akkurat nok til å bruke akebakken. Amund og broren Even Laudal Breivik er glade for at snøen har kommet.

Foto: Marte Hoel Romskaug

– En, to, tre!

Even Laudal Breivik og broren Amund suser nedover Rudlå på hver sin rattkjelke. Latter og barneskrik runger over hele akebakken på Kampen i Stavanger, som er full av barn og voksne.

Moren Elise Breivik står på toppen av bakken mens guttene går den lange veien opp igjen.

– Det var nesten sånn at vi måtte få ungene ut i går kveld da det begynte å snø, men heldigvis var bakken fremdeles hvit i dag morges. Da var det rett ut, sier hun og smiler.

Ute hele dagen

Snømann

Snømannen Even hadde laget var på størrelse med en voksen mann.

Foto: Marte Hoel Romskaug

Even har kommet til toppen igjen etter sin femte tur ned bakken. Han har ikke bare brukt tiden i dag på rattkjelken.

– Jeg har brukt mesteparten av dagen på å lage snømann. Jeg har vært her en stund allerede, men vil være her i mange flere timer, sier han.

> LES OGSÅ: Nå kommer snøen!

Mens Even og Amund setter utfor bakken igjen, gjør pappa Øivind Thorstensen seg klar på akebrettet med jentene Anell Thorstensen og Maren Håland.

– Hvordan er det nå som snøen endelig har kommet?

– Da stikker alle ut! Vi rakk så vidt å dra fra gardinene i dag morges før vi hadde uteklærne på, sier Øivind.

Trist uten snø

Nederst i bakken står en guttegjeng og kaster snøballer på hverandre.

– Det er skikkelig kult at snøen er her! Vi pleier å ake og krasje i hverandre med rattkjelkene. Det er gøy, sier Anders Salvesen Kalve (12).

Alle guttene går på Kampen skole og pleier å dra til akebakken på Rudlå når de skal benytte seg av snøen.

Gutter kaster snøball

Med kram snø kommer også muligheten til å lage snøballer. Fra venstre: Bjørn Jonas Seljeskog, Rafael Johannes Rai og Anders Salvesen Kalve.

Foto: Marte Hoel Romskaug

– Det er litt trist at det nesten aldri snør i Stavanger. Jeg husker nesten ikke når snøen var her sist, sier kameraten Rafael Johannes Rai (12).

Kameraten Bjørn Jonas Seljeskog (12) nikker. Siste gangen han husker å ha sett snø er for et eller to år siden. Bjørn Jonas har tatt med seg lillesøster Malin (9) som også er veldig fornøyd med snøens ankomst.

– Det er veldig gøy fordi du kan ake og ha snøballkrig. Så i hvert fall jeg ble veldig glad da det begynte å snø i går, sier Malin.

Mer snø i vente

Malin og alle andre som liker snø, kan se lyst på uken som kommer. Det er nemlig meldt mer snø allerede i natt, ifølge meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt. Temperaturen vil synke mot slutten av uka, før det blir varmere etter neste helg igjen.

> SE: Været i Rogaland