NRK Meny
Normal

Sørlending pågrepet og siktet for voldtekt i Kongeparken

En sørlending er pågrepet og siktet for voldtekt under helgens russetreff i Kongeparken på Ålgård. Politiet etterforsker flere overgrep etter russetreffet.

Landstreffet, Kongeparken

En mann fra Kristiansandsområdet er pågrepet og siktet for å ha voldtatt en kvinne under russetreffet i Kongeparken natt til lørdag.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

Etter landstreffet i Kongeparken 8. til 10. mai satte politiet i gang etterforskning av det som ble betegnet som tre mulige overgrep. Nå har politiet pågrepet siktet en mann for voldtekt under landstreffet.

Anne Hølland

Politiadvokat Anne Hølland i Rogaland politidistrikt sier at politiet har skjellig grunn til mistanke mot mannen som er pågrepet for voldtekt.

Foto: NRK

Den siktede mannen er fra kristiansandsområdet, og er også russ. Mannen er avhørt av politiet i Agder i dag. Politiadvokat Anne Hølland i Rogaland politidistrikt sier at voldtekten skal ha skjedd natt til lørdag 9. mai.

Også den fornærmede kvinnen er fra Agder, men ikke fra samme sted som mannen. Høllan bekrefter at de to kjenner hverandre fra tidligere.

– Ut fra opplysningene i saken har vi skjellig grunn til å mistenke han for å ha begått et overgrep mot fornærmede. Dette bygger vi på forklaringer i saken, sier Hølland.

Nekter for overgrep

Den siktede mannen innrømmer å ha hatt samleie med kvinnen, men nekter for å ha voldtatt henne.

– Siktede har forklart i avhør at det var frivillig og ikke overgrep, sier Hølland.

Hølland opplyser at politiet ikke har bedt om varetekt for den mannlige russen. Det er heller ikke nå aktuelt å beslaglegge noen russebiler for undersøkelser.

– Det er ikke vitner til selve hendelsen, forteller politiadvokat Hølland.

Fikk tips fra publikum

Etter landstreffet i Kongeparken, der 13.000 russ i helga var samlet, ble det først gitt uttrykk for at arrangementet hadde gått rolig for seg.

I etterkant ble det kjent at politiet etterforsket tre mulige overgrep etter festivalen, og i dag kunne politiet opplyse at de mistenkte en navngitt mann for voldtekt.

– Vi fikk tips fra publikum som gjorde politiet oppmerksomme på at det hadde skjedd noe. Vi startet undersøkelsen på grunn av alvorligheten i sakene, sier Kåre Birkeland, lensmann i Gjesdal.

Mangler mistenkte i to av sakene

Politiet at de to andre sakene nå er kodet som voldtekt og forsøk på seksuell handling.

– I de to sakene etterforskes det fremdeles for å finne ut hva som har skjedd. Her har vi foreløpig ingen mistenkte, sier Kåre Birkeland, lensmann i Gjesdal.