Hopp til innhold

Politiet: – Uvisst om det er noen sammenheng

Lørdag kveld ble nok en mann knivstukket på Hå mottakssenter. Det er den andre knivstikkingen på to dager. Det er fortsatt uklart om det er en sammenheng mellom de to episodene.

Knivstikking Hå mottakssenter

Lørdagens hendelse er den tredje knivstikkingsepisoden ved Hå mottakssenter så langt i år.

Foto: Robert Fagerheim

Politiet har pågrepet en 27 år gammel mann etter knivstikkingen, sent lørdag kveld. Offeret er en 23 år gammel mann, som er lettere skadet. Begge er opprinnelig fra Somalia.

Andre gang på to dager

Dagen etter at en person ble knivstukket på Hå mottakssenter i Rogaland, rykket væpnet politi på nytt ut til asylmottaket etter melding om en ny knivstikkingsepisode.

– Vi har hatt en aksjon, og har pågrepet gjerningspersonen. Offeret hadde tilsynelatende lettere skader, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt Charles Bøgild til NRK.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 22.24 lørdag kveld.

– Vi regner situasjonen som avklart, og gjør nå tekniske undersøkelser på stedet, opplyser politiet rundt klokka 23.10.

Starter avhørene i dag

Politiet etterforsker nå hendelsen.

– Nå skal vi først avhøre de involverte, for å få klarhet i hva som har skjedd. Da vil vi få et bedre omfang av volden som er brukt, og om det har vært eventuelle motangrep, sier jourhavende jurist Maren Sagvåg Retteland ved Rogaland politikammer.

Hun opplyser at de nå skal sikre tekniske spor.

– Vi trenger også å få en oversikt over hvilke vitner som skal avhøres, og hvilken rekkefølge som bør prioriteres, sier hun.

27-åringen som er pågrepet for knivstikkingen har ennå ikke fått forsvarer, men dette skal blir klart om kort tid, opplyser jourhavende.

Uvisst om det er sammenheng

Politiet kan foreløpig ikke si om det er noen sammenheng mellom de to knivstikkingsepisodene.

– Vi vet ennå ikke om dette er rent tilfeldig eller om det er en sammenheng mellom de to episodene. At det har vært to alvorlige hendelser på mottaket i løpet av to dager er svært uheldig og beklagelig, sier Sagvåg Retteland.

52-åringen som ble knivstukket på asylmottaket fredag er innlagt på sykehus med lettere skader. 23-åringen som ble knivstukket lørdag ble også lettere skadet.

Også i mars var det en knivstikkingsepisode ved mottaket. En 27-åring knivstakk da en 29-åring.