Én omkom i trafikkulykke på Karmøy

En kollisjon mellom en personbil og en lastebil på Karmøy fikk dødelig utfall tirsdag. Hovedfartsåren på Karmøy, fylkesvei 47, er nå åpen igjen.

Trafikkulukke på Karmøy

Bilen ble totalvraka i sammenstøt med lastebilen.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Meldinga om ulykka kom til politiet litt etter klokka 09 tirsdag. Ulykka skjedde nord for avkjøringa til Bygnesvegen, som ligger nord for Kopervik, men sør for T-forbindelsen.

Fylkesvei 47 er hovedfartsåren på Karmøy, og det oppsto raskt køer i området. Vegen ble ikke åpna igjen før klokka 14:41. Da var Vegvesenets ulykkesgruppe ferdige på stedet etter opprydning og tekniske undersøkelser.

Føreren av personbilen, en mann i 30-åra, omkom i ulykka, opplyser politiet til NRK. Han ble bekrefta omkommet på stedet.

På ulykkesstedet hele dagen

– Sammenstøtet mellom personbilen og lastebilen skjedde rett etter klokka 09. Personen som satt fastklemt i personbilen, blei seinere erklært omkommet, sier politioverbetjent Frode Klausen, som også er leder for etterforskningsseksjonen i Karmøy-politiet.

Dødsulukke på Karmøy

Fylkesvei 47 på Karmøy var klokka 13 ennå stengt etter dødsulykka. Politiet håper å kunne åpne veien igjen før ettermiddagstrafikken starter.

Foto: Tipser

Føreren av lastebilen står det etter forholdene bra til med, ifølge politiet.

Dødsulykke nesten samme sted i februar

Politiet har gjort vitneavhør, men kan foreløpig ikke si noe om ulykkesårsaken.

– Vi håper undersøkelsene og vitneforklaringene kan gi oss svar på det, sier Klausen.

I midten av februar skjedde ei dødsulykke i samme område. Klausen sier at politiet til nå ikke har sett på veistrekninga som spesielt utfordrende, men at det er naturlig å, sammen med Vegvesenet, vurdere den grundigere nå.

Laster kart, vennligst vent...

Trafikkulykken skjedde nord for Kopervik på Karmøy. For personbiler er det omkjøring via fylkesvei 851 Sundvegen, som ikke anbefales for større kjøretøy på grunn av veiarbeid, opplyser Statens vegvesen.