En million ekstra til barneteateret

Rogaland teater skal lære resten av teaternorge å drive barneteater.

Eirin Sundm, Trond Giske, Bjørn Ravn Carlsen, Arne Nøst

Eirin Sund, stortingskandidat (Ap), Bjørn Ravn Carlsen, barneteatersjef og Arne Nøst, teatersjef, utenfor barneteateret sammen med kulturminister Trond Giske (Ap).

Foto: Gunnar Morsund / NRK

Kulturminister Trond Giske (Ap) kom med den lille budsjettlekasjen da han besøkte Rogaland teater lørdag ettermiddag.

Han kunne da love at Rogaland teater skal få en million kroner ekstra neste år til arbeidet med å bygge opp et nasjonalt kompetansesenter for barneteater.

Bygge bro

- Rogaland teater har gjort et formidabelt løft på egen hånd, og har som ambisjon å bygge opp et nasjonalt kompetansesenter for barneteater. Det å skape en bro mellom de frivillige og de profesjonelle har Rogaland teater blitt eksperter på, og denne kompetansen må også andre få nyte godt av, sier Giske.

Kulturminister Trond Giske er imponert av arbeidet som er gjort ved barneteateret i Stavanger gjennom mange år, og viser til at det nesten ikke finnes en eneste teaterscene her i landet som ikke har rekruttert skuespillere fra barneteateret ved Rogaland teater.

- Hemmeligheten som ligger bak suksessen til barneteateret er det vi nå håper å få ristet ut slik at andre i resten av landet kan bli enda bedre på barneteater, sier Giske.

Her kan du høre hele intervjuet med kulturministeren.

Kompetansesenter

Teatersjef Arne Nøst ved Rogaland teater er svært glad for den ekstra millionen som kommer neste år til barneteatersatsingen.

- Pengene gjør oss i stand til å gjennomføre det som vi planlegger. For hver ekstra krone vi får, til nærmere er vi å nå målet om å bygge opp et nasjonalt kompetansesenter for barneteater, sier Nøst.

Kulturminister Trond Giske brukte også besøket ved Rogaland teater til å advare mot Fremskrittspartiets kulturpolitikk.

- Barneteateret ved Rogaland teater avliver myter om at kultursatsing bare er for eliten, slik Fremskrittspartiet gir inntrykk av. Kultursatsing er for folk flest. De profesjonelle ved Rogaland teater gjør det mulig å satse mye på barn og unge, og skape et breddetilbud for mange, sier Giske.