En av tidenes største speiderleirer

I juli ventes bortimot 15000 speidere til Madla. Det blir som om hele Klepps befolkning skal flytte inn i bydelen når Norges speiderforbund arrengerer landsleir.

Tarjei Sandnes og Geir Gjervan

Tarjei Sandnes og Geir Gjervan i Norges speiderforbund forbereder landsleir i Stavanger i sommer.

Foto: Siri Wichne Pedersen/NRK

Den 6. til 13. juli arrangerer Norges speiderforbund landsleir i Stavanger for sine medlemmer og mange tusen gjester.

– Leiren kommer til å bli kjempestor, en av de største noen gang. Forrige leir var på 7.500 deltagere. Vi tar sikte på at det blir dobbelt så mange her på Madla. Det blir et faktastisk yrende liv. Det kommer til å være hundrevis av telt ned mot Hafsfjord.

Landsleir for speidere i Stavanger
Foto: Siri Wichne Pedersen/NRK
Landsleir for speidere i Stavanger

Nå starter forberedelsene før speidernes landsleir i Stavanger.

Foto: Siri Wichne Pedersen/NRK

Bygger 30 meter høyt tårn

Allerede nå er foreberedelsene i gang på Madla.

– Her skal vi bygge et tårn på 25 x 25 meter som skal være omtrent 30 meter høyt. Vi skal ikke bruker spiker eller skruer. Det skal bare surres på godt speidervis, sier Tarjei Sandnes i speiderforbundet.

– Nå er det å sette alle speidertørkler til. Vi gjlør regning emd at i uke 10 skal vi begynne å reise en del av byggverket, sier Geir Gjervan i Norges Speiderforbund.

Speiderfylke nummer én

Rogaland er det fylket i Norge med flest aktive speidere i hele Norge. Det er første gang det arrangeres langsleir i Stavanger, og leiren blir et høydepunkt for mange tusen.

– Det skal skje mye. Det skal være et stort åpningsleerbål, en stor avslutningskonsert, mange av speiderne skal til Preikestolen og alle skal på haik og sove ute i skogen uten ledere, sier Gjervan.

– Vi skal legge ned tusenvis av dugnadstimer frem mot 6. juli. Vi skal bygge tårn, planlegge, detaljplanlegge. Dette har speiderne gjort i hundre år, så det får vi til, sier han.

Landsleir for speidere i Stavanger

Stokkene skal brukes til å lage et svært tårn på leirområdet.

Foto: Siri Wichne Pedersen/NRK