NRK Meny
Normal

EM-klare etter storseier

Jenter 17-landslaget i fotball er klare for EM i Hviterussland etter å ha slått Sverige 6-0. Her kan du se alle scoringene i kampen. på Klepp stadion.

EM-klare etter storseier

Jenter 17-landslaget i fotball er klare for EM i Hviterussland etter å ha slått Sverige 6-0. Her kan du se alle scoringene i kampen. på Klepp stadion.

Kampen blei spilt på Klepp stadion tirsdag ettermiddag.

– Det er helt sjukt bra. Jeg er skikkelig stolt over laget, sier Klepp-spiller Andrea Nordheim til NRK etter kampen.

Hun håper nå laget kan vise hva de er gode for i EM i Hviterussland.

Disse skåret målene for Norge:

1-0 Sophie Roman Haug (23), 2-0 Sophie Roman Haug (42), 3-0 Frida Leonhardsen Maanum (55), 4-0 Elise Isolde Stenevik (57), 5-0 Sophie Roman Haug (58), 6-0 Camilla Linberg (60).

Strålende kvalik

Norges jenter 17-lag har hatt en strålende kvalifiseringsrunde i Rogaland den siste uka. 6-0 over Skottland forrige torsdag ble fulgt opp med 4-0 over Polen på lørdag.

Lokale Andrea Nordheim scoret ett av målene mot Polen, og bidro dermed til at Norges målforskjell, etter to kamper, er på imponerende 10-0. Sammen med Ingrid Olsen fra EIK har Nordheim vært en av åtte forskjellige norske målscorerere i eliterunden.

– Det viser at vi har mange strenger å spille på og det er betryggende at vi har mange spillere som kan være med på å avgjøre kamper, sier trener Lena Tyriberget til fotball.no

Andrea Norheim sonet karantene i åpningskampen mot Skottland, men var tilbake på banen mot Polen - og scora.

– Andrea var god i dag og viste igjen at hun er en viktig spiller for oss, sa trener Tyriberget til fotball.no etter kampen.

Jentene til Tyriberget har opparbeida seg en solid seiersrekke. Syv seire på rad, etter tomålstapet for Frankrike sist sommer, gjør Norge til en frykta motstander.

Sveriges jenter har ikke imponert i samme grad som Norge så langt. 2-2 mot Polen i første kamp ble fulgt opp av 1-0 mot Skottland - som Norge altså slo 6-0 i første kamp.