NRK Meny
Normal

– Målet er å forsvare EM-gullet

Henrik Ingebrigtsen har hatt en fantomsesong, men fortsatt gjenstår det viktigste. For å forsvare EM-gullet på 1500 meter skal han trene på fart og bygge overskudd de neste ukene.

Ingebrigtsen tok gull

Henrik Ingebrigtsen vil gjerne forsvare EM-gullet fra 2012.

Foto: Hansen, Alf Ove / Scanpix

Flere ganger har 23-åringen slått sine norske rekorder både på EM-distansen og på en engelsk mil i år. Han dokumenterte skumle hensikter under Bislett Games og virket enda hvassere da han løp 1500-meteren på 3.31,46 i Monaco i midten av juli.

For to år siden overrasket Sandnes-løperen stort da han gikk helt til topps på distansen i Helsingfors-EM. Å kopiere bragden i Zürich 17. august kan bli minst like vanskelig, tror far og trener Gjert Ingebrigtsen.

Les også: Rekordtider i Diamond League

Les også: Ingebrigtsen smadret den norske rekorden på 1500 meter

– Målet er først og fremst å forsvare gullet fra sist, men da skal det mye flaks til. Mesterskap er en helt annen butikk enn det han har gjort tidligere i år. I 2012 kom han dit med 12. beste tid i feltet. Det kreves andre egenskaper, blant annet taktisk, sier han til NTB.

Gjert Ingebrigtsen Henrik Ingebrigtsen

Det å kopiere EM-bragden i Zürich 17. august kan bli minst like vanskelig, tror far og trener Gjert Ingebrigtsen.

Foto: NRK

Medalje godt nok

Pappa Ingebrigtsen utdyper:

– En 800-meterløper kan vel så gjerne vinne. Det kommer ikke til å gå fort i EM-finalen. Løperne er redde for å kjøre seg ut, derfor vil det gå rolig før det blir kjørt på sisterunden. Det handler om å ha en god spurt.

Gjert Ingebrigtsen sier at det er noen konverterte 800-meterløpere med sterk spurt som deltar.

– Dersom Henrik reiser hjem fra EM med medalje, tror jeg han vil være veldig fornøyd, sier han.

Les også: – Vil stille meg i et høydetelt og begynne å bruke det

Les også: Ingebrigtsen etter rekordløpet: – Ikke en veldig god dag

I 2012-EM spurtet Ingebrigtsen til gullet på 3.46,20 i en typisk langsom finale. Han reiser til årets mesterskap som Norges største gullkandidat.

Etter planen

I 2014-sesongen har den norske løpskometen satset mye på konkurransetrening. Han var skadd i vinter, men har siden sesongoppkjøringen holdt seg skadefri. Resultatene han har vist så langt, lover bra.

Henrik Ingebrigtsen på Bislett Games

Henrik Ingebrigtsen har hatt en fantomsesong. Blant annet presenterte han et veldig godt løp under Bislett Games.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det har gått relativt bra, men det kan jo endre seg mot EM. Vi har ikke foretatt noen test nå som forteller hvordan han ligger an. Om formen holder til EM, er vanskelig å si. Henrik har konkurrert en del, og det var planen før sesongen. Han har vært i god form og vil fortsette med flere konkurranser utover sesongen, sier Gjert Ingebrigtsen.

Sult viktig

Den viktigste kommer i Sveits om drøyt to uker. Dit drar også Henrik Ingebrigtsen på oppkjøring fram mot mesterskapet, nærmere bestemt til alpelandsbyen St. Moritz.

– Vi drar til St. Moritz over helgen og blir liggende der en ukes tid.

Hvordan jobber Henrik fram mot EM?

– De siste to ukene blir det fokus på fart og overskudd. Henrik har hatt en fantastisk sesong, men når du setter rekorder hele tiden gir det en slags indre følelse av tilfredshet. Da kan man miste litt av sulten, og den må vi forsøke å opprettholde, sier trenerpappaen.