NRK Meny
Normal

Elefant i trafikk-kontroll

 Kontrollørene fra Vegvesenet fikk seg en stor overraskelse da de stanset et vogntog på Krossmoen i Eigersund. Ut kom Nanda på to tonn.

Elefanten Nanda i trafikk-kontroll på Krossmoen
Foto: Bjarne Hæstad

Lastebilen tilhørte et sirkus, og mens Vegvesenets folk sjekket bilen, åpnet sjåføren dørene. Ut kom Nanda, en to tonn tung elefant.

- Jeg har aldri opplevd noe lignende. Vi hadde vanlig kontroll på bilen og fant ut at  det ene dekket hadde havarert. Mens de sto der åpnet sjåføren døren og slapp ut en elefant på to tonn, forteller Bjarne Hæstad i Statens Vegvesen.

Snuste på oss 

- Ble dere nervøse?

- Ja, jeg kjente det. Dyrepasseren slapp den ut som en hund. Hun daffet  rundt mellom lastebiler og folk og snuste på oss alle sammen, var borte og rev opp gress i åkeren og spylte det over seg.

Hæstad ble ikke fristet til å sende vogntog og elefant avgårde. Han ble heller fascinert av elefanten.

- Jeg tok fram kamera og tok bilder og så måtte vi roe ned de andre  som var inne til kontroll. Vi hadde jo full kontroll her, det var flere trailere som var parkert her, pluss at flere var på vei inn til kontroll.

 

Elefanten Nanda
Foto: Bjarne Hæstad

 

Godt dressert

- Elefanten var veldig rolig og gikk rundt og luktet på bilene og luktet på folk. Alt var gode greier. Da hun ville ut på E39 ropte han på henne, akkurat som en hund, og hun kom tilbake.

- Er du redd for å stoppe en sirkusbil i framtiden?

- Nei, det var en opplevelse å få være med å se et så stort dyr og hvor lydig det kan bli.

- Hun var nesten mer lydig enn trafikkantene?

- Ja, i grunnen var hun det. Det var helt utrolig. Jeg har aldri sett et så stort dyr oppføre seg som en hund. Hun fulgte dyrepasseren og  gikk rundt og luktet.

- Han prøvde ikke å sende elefanten på dere?

- Nei, men han kunne gjort det, for hun var vel dressert., sier Bjarne Hæstad.