Hopp til innhold

Ektemannen tilstår å ha drept kona og senket henne i Lysefjorden etterpå

I et avhør onsdag har den 34 år gamle ektemannen til Agnes Elisabeth Muller (36) tilstått å ha drept sin kone.

Politibåter i Lysefjorden

I et avhør onsdag har mannen til Agnes Elisabeth Müller tilstått at han drepte henne i påsken og senket henne i Lysefjorden etterpå. Bildet er fra tirsdag da liket blei hentet opp fra fjorden.

Foto: Kristoffer Møllevik

Har hentet opp noe fra fjorden

Politiet i Dørvika i Forsand tirsdag. Om ettermiddagen hentet de opp det som var et innpakket menneske fra 70 meters dyp.

Foto: Kristoffer Møllevik / NRK

Mannen til Agnes Elisabeth Muller tilsto onsdag at han har tatt livet av og forsøkt å gjemme kona i Lysefjorden i påsken. Det opplyste politiet og mannens forsvarer på en pressebrifing klokken 13.40.

– Politiet kan si at siktede har erkjent å ha tatt livet av Agnes og senket henne i Lysefjorden, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i Rogaland politidistrikt.

Hentet opp kvinnelik fra fjorden

Tilståelsen kommer dagen etter at politiet hevet liket av en død kvinne fra 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden. Ektemannen ble konfrontert med politiets funn i et avhør tirsdag, og avbrøt da avhøret direkte.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Den 34 år gamle mannen til Agnes Elisabeth Müller har erkjent å ha drept kona si og senka henne i Lysefjorden etterpå. Det opplyste politiet og mannens forsvarer på en pressebriefing onsdag ettermiddag.

VIDEO: Politiinspektør Kristin Nord-Varhaug og

I løpet av kvelden ble det kjent at han etter noen timer sa seg villig til å la seg avhøre på nytt onsdag. Det var i dette avhøret tilståelsen kom.

– Tankene våre går nå til de pårørende og spesielt de to barna, som nå på et vis står uten foreldre, sier Nord-Varhaug.

Mannen ble siktet i saken mandag 28. april. Parets to barn skal i dommeravhør senere denne uken.

Har fortalt om motivet

Nord-Varhaug vil ikke gå i detaljer rundt tilståelsen til ektemannen. Hun vil ikke si noe om motivet bak drapet, men sier mannen har kommet med en forklaring. Nord-Varhaug sier også at hun ikke vet hvorfor mannen nå velger å tilstå.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ektemannen til Agnes Elisabeth Müller og Odd-Bjørn Næss

Ektemannen til Agnes Elisabeth Müller i samtale med Forsand-lensmann Odd-Bjørn Næss. Bildet er tatt da mannen var på vei til avhør uken etter påske.

Foto: Ståle Frafjord / NRK

Forsvarer Ørjan Eskeland bekrefter at mannen har fortalt om et motiv til politiet.

– Han har forklart seg omfattende i avhør om motivet, men jeg ønsker ikke å komme inn på dette nå. Det gjenstår en del etterforskning i saken, sier Eskeland.

Er sikre på at de fant Agnes

Politiet vil ikke si noe om hvor ektemannen har forklart at drapet skjedde, eller hva andre vitner har sagt.

Kjersti Jæger

Kjersti Jæger.

Foto: NRK

Den formelle identifiseringen av kvinnen skjer ikke før torsdag, men ifølge Nord-Varhaug er politiet sikre på at det er den savnede kvinnen de fant på bunnen av Dørvika i Lysefjorden tirsdag.

Den siktede mannen skal gjennom flere avhør de neste dagene.

Barna har fått bistandsadvokat

Parets to barn skal i dommeravhør fredag denne uken. Kjersti Jæger fikk onsdag oppdraget med å være deres bistandsadvokat.

– Den viktigste oppgaven min er å ivareta barnas interesser gjennom hele saken. Det skal gjennomføres et dommeravhør på fredag, og det viktig at det skjer på en ordentlig måte, sier Jæger til NRK.

Hun opplyser at dommeravhøret skal skje på barnehuset i Stavanger.