Hopp til innhold

Ektemann siktet etter at kvinne døde

Politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig og har siktet ektemannen til kvinnen i 30-årene. Mannens forsvarer mener derimot det ikke er snakk om noen drapssak.

Gausel, siktet etter mistenkelig dødsfall

Politiet gjør undersøkelser i leiligheten på Gausel der en kvinne ble funnet hardt skadd natt til tirsdag.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Natt til tirsdag fikk politiet melding om at en kvinne var hardt skadd i en leilighet på Gausel i Stavanger.

– Politiet rykket ut og fant kvinnen og ektemannen hennes. Ektemannen ble siktet og etter hvert avhørt og besluttet pågrepet, sier politiadvokat Erik W. Rand til NRK.

Kvinnen, som er i 30-årene, ble fraktet til Stavanger universitetssjukehus (SUS). Der døde hun senere av skadene, skriver politiet i en pressemelding.

Det var Stavanger Aftenblad som først meldte om dødsfallet.

Erik W. Rand

Erik W. Rand i Sør-Vest politidistrikt.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Det er omstendigheter på åstedet, samt en vurdering av måten kvinnen døde på, som gjør at vi har siktet ektemannen. Vi har skjellig grunn til mistanke, men har ikke konkludert ennå. Nå gjenstår en bred etterforskning, sier Rand.

Siktelsen gjelder drap eller medvirkning til dette. Ektemannen er også i 30-årene.

Etterlater seg tre barn

Rand sier kvinnen etterlater seg tre barn.

– Det er ett barn i spedbarnsalder, ett i tidlig barnehagealder, og ett i skolealder. Det har vært en prioritet å skjerme dem som har blitt igjen og dem som skal ivareta barna. Derfor kom kunngjøringen om dødsfallet først nå, forklarer han.

Barna blir ivaretatt av barnevernet, kommunens kriseteam og nær familie.

– Mitt inntrykk er at dette var en helt alminnelig familie, sier Rand.

Gausel i Stavanger

– Dette er ikke et drap

Forsvarsadvokaten til ektemannen, Inger Marie Sunde, sier til NRK at saken er en «menneskelig tragedie», ikke en drapssak.

– Min klient har ikke gjort noe straffbart, dette er ikke en drapssak. Men han forstår at politiet må ha noe tid på å gjøre ferdig sine undersøkelser i saken, sier Sunde.

Inger Marie Sunde

Advokat Inger Marie Sunde.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Hun har rådet klienten sin til å samtykke til varetektsfengsling i en uke.

– Politiet sier at funn de gjorde på stedet kunne indikere drap. Hva slags kommentar har du til det?

– Dette er ikke noe drap, gjentar Sunde.

Kvinnen skal obduseres. Politiet er i gang med avhør av flere personer.

– Vi har allerede avhørt folk fra luftambulansen, og vi skal avhøre ambulansepersonell som var på stedet, sier politiadvokat Rand.

Samtykker til «kontorforretning»

Rand er tilbakeholden med detaljer i saken. Han understreker at politiet er tidlig i etterforskningsfasen.

– Det er fremdeles mange vi vil snakke med. Det er knapt passert døgn én i etterforskningen, så vi holder tilbake på opplysninger, sier han.

– Hva skjer videre nå?

– Vi vil kartlegge den siktede og den fornærmede. Vi vil se på relasjonen dem imellom, snakke med folk som kjente dem og få vite mest mulig om situasjonen, sier politiadvokaten.

Det er satt av betydelige ressurser til etterforskningen, og politiet får bistand fra Kripos. Den siktede mannen framstilles for varetektsfengsling torsdag formiddag. Siktede har samtykket til at fengslingsbegjæringen blir behandlet av retten uten at han er til stede, såkalt kontorforretning.

– Den siktede presiserer at samtykket til kontorforretning ikke innebærer erkjennelse av straffskyld, uttaler Rand i en pressemelding onsdag ettermiddag.