NRK Meny
Normal

Eksplosjon i kornsilo i Stavanger

Ingen personer skal være skadet etter en eksplosjon i en kornsilo i Østre bydel i Stavanger. Det brenner fortsatt i siloen, og politiet er usikre på årsaken.

Kornsilo

Ambulanse ved kornsiloen i Nedre Banegate i Stavanger, hvor det var en eksplosjon lørdag morgen.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Toppen av silo

Det kom fra toppen av kornsiloen etter eksplosjonen.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Det er noen skader i betongen, og noen glassruter er knust, så det har nok vært en relativt kraftig eksplosjon, sier operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt, Trygve Ravndal.

Politiet fikk meldingen klokka 08.10 lørdag morgen. Klokka 10.45 brant det fortsatt i siloen, og det var ennå uklart hvor store skader eksplosjonen i kornsiloen i Nedre Banegate hadde forårsaket. Siloen ligger i Østre bydel nær Stavanger sentrum.

– Vi har ikke fått melding om noen personskader, men folk som jobber i området er muligens eksponert for røyken, sier han.

Politiet er foreløpig usikre på hva som var årsaken til eksplosjonen. De ansatte får ikke gå tilbake til arbeidet før dette er klart. Brannvesenet jobber på stedet.

– Det har vært nevnt at en støveksplosjon er grunnen, men dette vet vi ikke sikkert. Dette blir fulgt opp når vi vet at det er trygt å ferdes i bygget, sier Ravndal.

Laster kart, vennligst vent...

Eksplosjonen skjedde i en kornsilo i Østre bydel – nær Stavanger sentrum.