Eirik Bjørnø er ny daglig leder i Viking

Eirik W. Henningsen trekker seg som daglig leder i fotballklubben. Viking presenterer Eirik Bjørnø som ny sjef.

Viking informerer om at Eirik Henningsen trekker seg som daglig leder i Viking FK.

PRESSEKONFERANSE: Viking informerer om at Eirik Henningsen trekker seg som daglig leder i Viking FK.

Eirik W. Henningsen ønsker å gi stafettpinnen videre til andre. Nå er tiden inne, mener han i samråd med ledelsen i Viking.

Eirik Bjørnø er ny daglig leder. Fotballklubben er tydelige på at dette er deres første valg.

Eirik Henningsen

Eirik W. Henningsen fortsetter som daglig leder til Bjørnø tar over.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Det er en rar dag. Jeg har lenge visst at 2020 var min siste sesong. Kjenner det er rett å overlate roret til nye krefter, sier Henningsen, som gir seg etter fem år som leder i Viking.

Bjørnø overtar for Eirik W. Henningsen 1. september 2020.

– Det er en fordel at han har samme navn som meg, og kommer fra Randaberg, sier Henningsen med et glimt i øyet.

Eirik Bjørnø presenteres som ny daglig leder i Viking.

Eirik Bjørnø presenteres som ny daglig leder i Viking.

Foto: Lars Navestad / NRK

– Har fått drømmejobben

Hva tenkte du da du fikk dette tilbudet?

– Det er noen dager der som jeg ikke huske så mye fra, for å være helt ærlig. Det var veldig spesielt. Det er en surrealistisk følelse, sier Bjørnø.

I dag jobber 29-åringen fra Randaberg i klubbens markedsavdeling, som leder for privatmarked. Det var avtroppende daglig leder, Eirik W. Henningsen, som i sin tid ansatte Bjørnø.

– Jeg har fått drømmejobben, og kommer til å gi alt for Viking hver eneste dag, sier Viking Fotballs nye daglige leder, Eirik Bjørnø, i en pressemelding fra Viking.

Henningsen har bare gode ord å si om sin arvtaker.

– Jeg har hatt gleden av å ha hatt Eirik som kollega siden sommeren 2017. Å se hvordan han har utviklet seg, hvilket ansvar han har tatt og hvordan han har løst sine oppgaver, har vært en stor glede, sier Henningsen som støtter styrets valg av Bjørnø som hans arvtaker fullt ut.

Bjørnø forteller han har lært mye av Henningsen.

– Det er utrolig mye. Hans engasjement, folkelige åpenhet og at han er så inkluderende, inspirerer meg veldig.

Han ser frem til å starte i sin nye jobb, og forteller at det skal bygges videre på det som allerede har blitt satt i gang i løpet av de siste årene. Vikings vei tilbake til å etablere seg i toppen av norsk fotball skal fortsatt være gjennom fokus på utvikling av lokale og regionale spillere.

God stemning mellom Eirik Bjørnø og Eirik W. Henningsen.

Det er god stemning mellom påtroppende og avtroppende sjef i Viking.

Foto: Lars Navestad / NRK

Overrasket

Bjørnø innrømmer også at han ble overrasket da han fikk beskjed om at Henningsen ville gi seg. Enda mer overrasket ble han da spørsmålet om han selv kunne tenke seg å være kandidat til jobben kom.

– Nå skal jeg bruke de neste månedene godt sammen med Eirik og administrasjonen for å forberede meg så godt jeg kan til 1. september, sier han.

I løpet av de fem årene har klubben gått gjennom store økonomiske utfordringer og en sportslig nedtur som kulminerte i nedrykk, til opprykk, cupgull og økonomisk trygghet, ifølge pressemeldingen fra Viking.

– Jeg er veldig takknemlig for alt jeg har fått oppleve, og ikke minst stolt over det mine gode kolleger og meg har fått til, sier Henningsen, og peker på kulturen som nå er i klubben som det viktigste han og hans kolleger har lyktes med gjennom disse årene.