Eikemo tapte kampen mot kreften

Rolf Erik Eikemo (40) fra Stavanger har fortalt åpent om sin kreftsykdom. Nå er tobarnsfaren død.

Rolf-Erik Eikemo

1. mai 2015 fikk Rolf Erik Eikemo oppleve sine svenske favorittbiler på nært hold i Stavanger sentrum.

Foto: Silje Bråstad / NRK

– Rolf Erik sovnet stille inn på sykehuset mandag kveld, med sin nærmeste familie og venner. Det var en verdig og fin avskjed, sier hans nære venn, Arnfinn Hjelleset, som var til stede, til VG.

Siden 2012 har Rolf Erik Eikemo visst at kreften var uhelbredelig. Til VG i fjor sommer fortalte 40-åringen om hvordan han valgte å se fremover, og forsøkte å leve et så godt som mulig liv innenfor sine rammer.

NRK Rogaland skrev om Eikemo i starten av mai. Da fikk familiefaren oppfylt en av sine drømmer: Å oppleve sine svenske favorittbiler på nært hold.

Da dødssyke Eikemo ikke kunne reise til Sverige, kjørte Benny Augustsson og Lasse Johansson like gjerne til Stavanger med sine to ombygde Volvoer av typen 240 Racing.

– Tenk deg å kjøre 2000 kilometer for å treffe en person du aldri har møtt før. Det er å ofre seg. Jeg har ikke ord, sa Eikemo da han møtte svenskene.

Rolf Erik Eikemos bror, Anders Bjørnvik, sier til VG at broren aldri angret på at han var åpen og fortalte om at han skulle dø.

– Han har fått så mange positive tilbakemeldinger fra folk, som har sagt at det har gitt dem et helt annet perspektiv på livet. De har hørt og lest hvordan Rolf Erik hele tiden vektla alle de positive sidene ved livet, i stedet for å tenke negativt og irritere seg over bagatellene, sier Bjørnvik til VG.

Rolf-Erik Eikemo

ARKIV, 02.05.2015: Se video fra da Rolf Erik Eikemo fikk sitte på i favorittbilen – en ombygd Volvo 240 Racing.