Hopp til innhold

– Jeg forstår at det ser litt rart ut når vi lyser ut masse småstillinger

Eigersund kommune lyser igjen ut stillinger helt ned i 11 prosent for helsefagarbeidere. I vinter lovet kommunen at det skulle bli en bedring, men nå har antallet småstillinger økt.

Kristin Haukland

Personalsjef Kristin Haugland mener at Eigersund kommune er i ferd med å finne løsninger på problemet med deltidsstillinger.

Foto: Øystein Ellingsen

– Jeg fikk 53 prosent stilling etter læretiden min. Det var ikke så mye mer jeg fikk. Det er vanskelig få hundre prosent, men det er jo ikke tilfredsstillende.

Det forteller Solveig Byberg fra Egersund. For tre år siden ble hun norgesmester og nummer seks i verdensmesterskapet for helsefagarbeidere. Da ble hun forespeilet jobb i Eigersund kommune.

– De sa at det alltid var bruk for oss. Vi var garantert jobb når vi var ferdig, forteller hun.

Tre år seinere har Byberg fortsatt bare deltidsstilling i kommunen.

Solbjørg Byberg

Tre år etter at hun ble norgesmester i konkurransen for helsefagarbeidere har Solbjørg Byberg fortsatt bare vel 50 prosent stilling i Eigersund kommune.

Foto: Øystein Ellingsen

Prosjekt skal hjelpe med å finne gode løsninger

Denne uken utlyses det på nytt en mengde små stillinger i Eigersund kommune.

– Vi er på god vei til å finne en god løsning. Vi er blitt med i et prosjekt som går ut 2015. Vi har fått en prosjektleder som skal hjelpe ledere, tillitsvalgte og ansatte til å prøve å finne gode løsninger.

Les også: Vil ha færre hender i eldreomsorgen

Les også: – Kvinnene blir økonomiske tapere

Det sier personalsjef Kristin Haugeland i Eigersund kommune til NRK.

Prosjektlederen for heltidskultur er ansatt i femti prosent stilling. Problemet med småstillinger har ført til stort gjennomtrekk av personale og at færre velger å satse på helsefagarbeider-yrket.

Stillingsannonser i Eigersund

Dette er et utvalg av de stillingene som nå blir lyst ut i Eigersund kommune.

Foto: Bjørn Grimen

– Vi må tenke to ting. Vi må ha prosjektet på den ene siden og vi må ivareta den daglige driften på den andre siden. Jeg forstår at det ser litt rart ut i avisen når vi lyser ut masse småstillinger, men vi jobber og tar dette virkelig på alvor, sier Haugeland.

– Jeg trodde nesten ikke det var mulig

Seksjonsleder for helsefag i Fagforbundet i Rogaland, Torild Herikstad er bekymret. Norge trenger 60 000 helsefagarbeidere innen kort tid, men kommunen skremmer vekk søkerne, sier hun.

– Jeg trodde nesten ikke det var mulig. Nå har vi holdt på i 20 år med å slåss for hele stillinger. En må ha lønn og arbeidsvilkår som står i forhold til de nye aldersgruppene som skal søke seg ut i arbeidslivet, sier Herikstad.