Hopp til innhold

Eiendomsutleier tatt av politiet

Politiet har ransaket og gjort beslag hos en av Stavangers største eiendomsutleiere, Karl Atle Knudsen. Han er varetektsfengslet i fire uker.

Utleiebolig

Dette er et av utleiehusene til Karl Atle Knudsen. Her fant politiet og brannvesenet sammen med Arbeidstilsynet 32 sengeplasser.

Foto: Ståle Frafjord

Knudsen er sammen med en 24 år gammel mann fra Polen siktet for brudd på regnskapsloven og merverdiavgiftsloven. Bakgrunnen er anmeldelser fra blant annet Skatt Vest og bostyrer etter konkurs i flere av Knudsens selskaper.

– Vi har hatt en aksjon hvor vi har pågrepet tre personer. Det gjelder én kvinne og to menn. Den ene er løslatt, og to er varetektsfengslet, sier politioverbetjent John Aril Jåsund ved økonomiavsnittet i Rogaland politidistrikt til NRK.no.

Les også: - Han er en gjenganger

Les også: Boligutleier anmeldt til politiet

Jåsund vil ikke bekrefte at det er Knudsen som er arrestert, men sier at politiaksjonen og pågripelsen av tre personer fant sted sist tirsdag. Etterforskere ved økonomiavsnittet har tatt beslag i både datamaskiner og dokumenter i forbindelse med Knudsens utleie- og forretningsvirksomhet.

Restaurerer nytt hus

Restaureringen av huset i Olav Kyrres gate ble stanset av Arbeidstilsynet.

Foto: Ståle Frafjord

Nekter straffskyld

Knudsen, og 24-åringen som står oppført som daglig leder i Knudsens mange selskap, er varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøksforbud. Knudsen selv nekter straffskyld.

Skatteetaten foretok i fjor bokettersyn i flere av selskapene til Knudsen. Samtidig gikk flere av utleierens firma over ende. I forbindelse med konkursene oversendte bobestyrer Leif Inge Håland sine innberetninger til politiet på grunn av mistanke om flere straffbare forhold.

Det er på bakgrunn av disse anmeldelsene politiet i forrige uke valgte å aksjonere.

– Det gjelder merverdiavgiftsbedrageri, og mulige regnskapsbrudd som er anmeldt, sier Jåsund til NRK.no.

Flere konflikter

Karl Atle Knudsen eier om lag 50 boliger i Stavanger-distriktet. Han har flere ganger vært i konflikt både med Arbeidstilsynet og kommunene i forbindelse med utleie og ombygging av boliger.

Knudsens advokat Ørjan Eskeland vil ikke kommentere saken. Han har heller ikke fått innsyn i saksdokumentene fordi saken er klausulert.