NRK Meny
Normal

Får gåsehud av å spille i full symfoni

14.000 billetter er solgt til Bjørn Eidsvågs norgesturné, og denne gangen skal flere symfoniorkestre dele scene med den folkekjære artisten.

Bjørn Eidsvåg legger ut på ny turné, og første stopp er i Stavanger der han skal spille sammen med byens symfoniorkester.

Bjørn Eidsvåg har rundet 60 år, og feirer med ny plate og en turné i full symfoni.

– Konsertene er og blir det viktigste for meg. Det er der jeg trives best, og det er der jeg synes jeg er best, sier Bjørn Eidsvåg.

60-åringen er aktuell med nytt album, og legger ut på norgesturné der han skal spille med symfoniorkestre i flere byer.

Bjørn Eidsvåg

14.000 billetter er solgt til Bjørn Eidsvågs norgesturné. Onsdag kveld går startskuddet sammen med Stavanger symfoniorkester i Stavanger konserthus.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Jeg blomstrer litt, forfengeligheten får næring og jeg har det veldig fint.

Bjørn Eidsvåg
Leif Tore Lindø

Leif Tore Lindø, musikkjournalist i Stavanger Aftenblad, mener Eidsvåg treffer midt i smørøyet av et voksent publikum med sine symfonikonserter.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

I dag går startskuddet for turneen i Stavanger konserthus, der Stavanger Symfoniorkester skal gi Bjørn Eidsvågs kjære låter en ny og fyldigere innpakning. Så langt er over 14.000 billetter solgt landet over.

– Det er veldig mye. Jeg tenker jo stadig at min karriere snart må være over, det er jo livets lov, sier artisten.

Rekord på hjemmebane

Med røtter i Sauda er han nesten på hjemmebane når han nå starter turneen med å spille fire konserter i Stavanger, og det er kanskje nettopp derfor han nå slår ny rekord i konserthuset.

Med til sammen 5000 solgte billetter i Fartein Valen-salen har han solgt flere billetter enn noen andre enkeltartister i konserthuset.

– Han treffer midt i smørøyet av et voksent publikum som har tid og ressurser, og som i utgangspunktet liker ham, sier Leif Tore Lindø, musikkjournalist i Stavanger Aftenblad.

Det lille ekstra

Selv om Eidsvåg er både en etablert og folkekjær artist, er Lindø overrasket over den enorme interessen fra publikum.

– Her får de litt ekstra, og da eksploderer det, konkluderer Lindø.

For Eidsvåg er det en stor opplevelse å få dele scene med symfoniorkesteret.

– Jeg kan gjøre det, og har lyst til å gjøre det. Jeg har lyst til å få den gåsehudfølelsen og bli forundra over at dette faktisk er sanger jeg har laget, for det blir jeg av og til, sier han.

Med en fullsatt sal foran seg ser Eidsvåg fram til å dyrke egoet litt fra scenen i Fartein Valen.

– Da kjenner jeg at jeg er en liten påfugl. Jeg blomstrer litt, forfengeligheten får næring og jeg har det veldig fint, sier han.