NRK Meny
Normal

Egersund ruster mot svineinfluensa

Beredskapen inkluderer planer for nedstenging av skoler og barnehager.

Omtale av svineinfluensaen.

Egersund kommune har satt i gang arbeidet med å forberede seg på et mulig utbrudd av svineinfluensa. (Illustrasjonsbilde)

Foto: Mette Ballovara / NRK

Egersund kommune har satt i gang arbeidet med å forberede seg på et mulig utbrudd av svineinfluensa.

Planleggingen skjer selv om det ikke er mottatt informasjon om endring av status for vedkommende som er et mistenkt tilfelle, heter det i en pressemelding fra sekretariatsleder i Eigersund kommune, Leif E. Broch.

Vedkommende skal være på bedringens vei. Det dreier seg om en kvinne, som har en øvre luftveisinfeksjon. Hun har vært på reise til Mexico og har vært i et område der hun kan ha blitt eksponert for smitte. Hun ble syk i løpet av på reisen.

LES: Svineinfluensamistanke i Egersund

-Uavhengig av det mistenkte tilfellet

Beredskapsplanene i Egersund omfatter blant annet følgende punkter:

• Mulig nedstenging av skoler, barnehager, idrett- og kulturbygg, alle eller enkeltvis. Herunder vurdering av eventuelle konsekvenser for samfunnet, personalet, andre ansatte, økonomi, samt rutiner for oppfølging av alle involverte - både barn og ansatte.

• Oppfølging av personer som kommer i kontakt med smittebærerer eller personer som er mistenkt for å være smittebærere. Dette gjelder både for skoler, barnehager, ansatte og publikum.

Sekretariatslederen presiserer at dette er et ledd i det generelle tiltaksarbeid på beredskapssiden og for såvidt er uavhengig av det mistenkte tilfellet som er registrert i Eigersund kommune.