NRK Meny
Normal

Tigrene har inntatt Tigerstaden

Det er femti år siden Egersunds IK har spilt fotballkamp i Oslo. Klokka 16 møter de Lyn og etterpå skal de tapetsere Karl Johan i gult og svart.

EIK-supportere

Hans Merkesdal, supporterleder Svein Wersland og Emir Djelihodic gleder seg stort til kampen og festen etterpå.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

– Det er litt spesielt. EIK har ikke spilt i Oslo siden de tapte 3–0 i cupen mot Skeid for over femti år siden. Vi bestemte fort at vi skulle ha en Oslotur og få med litt folk innover, sier supporterleder Svein Wersland.

I dag inntar tigrene fra Egersund Oslo, Karl Johans gate og Bislett. Klokka 16.00 er det avspark i oppgjøret mellom Lyn og EIK.

Skal samles foran Stortinget

– Det skal bli artig å komme til Bislett å se fotball. Jeg har vært der på en del VM i skøyter, men det var ikke det samme. Nå skal vi lage liv på tribunene, sier Hans Merkesdal.

For de regner med at mellom 150 og 200 EIK-supportere kommer til å støtte de gule og svarte fra tribunene på Bislett. Supportergjengen har også regissert en ekstra ramme rundt kampen.

– Vi skal ha en samling utenfor Stortinget. Vi er jo bønder i byen så vi tenkte å ha en seanse der og gå samlet opp til Bislett før kampen, sier Wersland.

Gult og svart på Karl Johan

EIK og Lyn spiller begge i 2. divisjon, avdeling 3. Etter fem kamper ligger EIK på 7. plass med 8 poeng og Lyn på 9 plass med 6 poeng.

– Jeg tror vi kan slå Lyn. De har ikke akkurat prestert så veldig til å begynne med, så vi satser på at de ikke begynner med det på lørdag heller, sier Merkesdal.

Han tenkte seg ikke om to ganger før han holdt av helgen til bortekamp i Oslo.

– Jeg har alltid hatt en kjærlighet til EIK. Da vi dro i gang den nye supporterklubben i 2012 fant jeg ut at jeg hørte til her, sier han.

Og etter kampen skal det feires, uavhengig av resultatet.

– De fleste blir igjen for å feire etter kampen også. Det blir nok gult og svart på Karl Johan på lørdagskvelden, sier han.