NRK Meny
Normal

E39-utvidelse uten befaring

Leder i Aksjonsgruppen for miljøkulvert på Sandnes, Jan Vastvedt, reagerer på at kommunen skal godkjenne utvidelsen av E39, uten befaring.

- Jeg tror ikke informasjonen kommer godt nok fram på papiret. Det er kun  ved en befaring at en kan få et realistisk bilde av situasjonen slik den er i dag, sier han.

Utvidelsen av E39 mellom Sandved og Stangeland skulle ha startet i 2010. Men både kommunene på Jæren, fylkeskommunen og næringsforeningen har krevd at utvidelsen må inn i statsbudsjettet allerede til høsten.

- Det går for fort i svingene 

Nå frykter aksjonsgruppen at politikerene ikke får satt seg ordentlig inn i saken, sier Vastvedt.

- De går litt for fort fram ved å undergrave informasjon - slik at vi ikke får en permanent løsning, men en løsning som må "plastres" på.  Det ønsker vi å unngå, sier Vastvedt.  

Aksjonsgruppen for kulvert mener kommunen burde tatt seg tid til befaring for å sikre at utvidelsen av E39 mellom Stangeland og Sandve skjer på en forsvarlig måte.

Politikerne må stole på konklusjonene

- Kommunen har et vedtak på ett par hundre sider hvor viktig informajon står litt her og litt der, slik at politikerne ikke har mulighet for å gå igjennom så mye papirer i forkant av et møte.  De må stole på konklusjonene og den mener vi er farget av å få dette igjennom så fort som mulig.  

- Et kompromiss

Men leder i utvalg for byutvikling Anders Mjelde er ikke enig i at det nå går for fort i svingene.

- Den løsningen som ligger foran oss er ikke den beste jeg har sett, men det er en balanse mellom økonomi og gjennomføringstidspunkt.  Det er et kompromiss, sier Mjelde.