Parkeringsavgiften skal opp

Stavanger Parkeringsselskap vil forlenge avgiftstiden og øke prisen for å parkere i sentrum.

Soneparkering i Stavanger
Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Fra 1. april neste år vil Stavanger Parkeringsselskap kreve mer penger av de som skal parkere i Stavanger sentrum.

- Målet med å sette opp avgiftene er at det skal bli lettere å finne en parkeringsplass, og at flere setter fra seg bilen i et parkeringshus, sier Arnljot Bjelland daglig leder i Stavanger Parkeringsselskap.

Høyere timepris og lengre avgiftstid

Stavanger Parkering vil heve timeprisen for å stå parkert i gatene fra 12 til 16 kroner, og timeprisen vil stige jo lengre du står parkert. Det vil også bli slutt på gratis parkering etter klokka 17.00. Avgiftstiden utvides til 20.00 på hverdager og 16.00 på lørdagene.

Vil fordele godene

- Vi vil at flere skal finne en ledig plass når de kommer til sentrum for å parkere, og mener høyere avgifter vil skape større rotasjon på plassene. Det dreier seg rett og slett om fordele godene bedre slik at flere kan stå parkert nær butikkene, sier Bjelland.

Men dette er vel et tiltak som folk ikke umiddelbart vil sette pris på?

- Det kommer an på hvem du spør. De som kommer til sentrum klokken 14.00 på en lørdag finner neppe noen ledig parkeringsplass i sentrale deler av Stavanger sentrum i dag, men hvis folk må betale mer for å stå parkert vil ikke alle disse plassene være opptatt.

Vil ha flere i parkeringshus

Stavanger Parkering vil også at flere bilister skal bruker parkeringshusene i sentrum.

- Vi har mange parkeringshus som ligger sentralt plassert og vi ønsker også å bruke pengene vi får inn på avgiftsøkningen til å bygge flere, sier Arnljot Bjelland daglig leder i Stavanger Parkeringsselskap.

Frykter flukt fra sentrum

Bilister som NRK Rogaland snakket med i Stavanger sentrum synes det er dyrt nok å parkere i sentrum. Mange frykter at høyere parkeringsavgifter vil få folk til å flykte fra sentrum til de store kjøpesentrene i utkanten av byen med gratis parkering.

Det er bystyret som skal ta endelig stilling til forslaget om økte parkeringsavgifter i Stavanger sentrum.