Dykker omkom utenfor Tananger

En dykker ble hentet av luftambulansen etter et dykk utenfor Tananger i Sola kommune i Rogaland. Mannen er nå bekreftet omkommet på sykehuset.

Dykkerulykke utenfor Stavanger

Politiet fikk melding om ulykken rett før klokken tre i dag.

Foto: Philip André Bergset / NRK

– Det vil nå gjøres en rettsmedisinsk obduksjon av personen. Vi gjør også avhør og samler tekniske bevis for å finne ut ha som har skjedd, sier Victor Fenne-Jensen, operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt.

Politiet fikk melding om hendelsen litt før klokken tre lørdag ettermiddag. Nødetaten rykket ut umiddelbart. Dykkeren er en mann i 50-årene fra Sola kommune.

De nærmeste pårørende har blitt varslet om dødsfallet.

– Nå må vi sjekke utstyr og logger. Det kommer til å ta tid før vi har alle svarene, sier Fenne-Jensen.

Det ble tidligere meldt at mannen var sammen med tre andre personer. Det er feil, mannen var sammen med to andre dykkere.

Dykkeren fikk problemer et stykke ut fra land ved den lille øya Oksafoden. Han måtte først hentes med lettbåt på øya, før han ble fraktet til land og hentet med luftambulansen.

Dykkerulykke

Bildet er tatt like før luftambulansen tok av fra stedet.

Foto: Philip André Bergset / NRK

Dykkeren var ute på et dykk sammen med to andre personer. Han skal ha fått problemer med utstyret under dykket. Det er enda ikke sikkert hva som gikk galt.

– Det kom inn melding til operasjonssentralen hos oss, det har vært en dykkerulykke utenfor Stavanger. Det vi gjør nå er å ta hånd om de som var i følget og prøve å finne ut av hva som skjedde utpå den lille øya, sier innsatsleder Gry Iden.

Kriminalteknikere er varslet og på stedet.

Politiet ønsker ikke å gi ut mer informasjon før saken er etterforsket.