Hopp til innhold

Drosjemarkering mot overgrep

Omtrent hundre drosjer og politibiler markerte i natt at de står sammen mot overgrep mot kvinner.

Video nsps_upload_2009_11_14_16_30_57_450.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Like før midnatt fredag, kjørte omtrent hundre drosjer og politibiler i kortesje ned Kannik, Kongsgaten og rundt havneringen i retning indre havn i Stavanger.

Politistasjonssjef i Stavanger, Henry Ove Berg, sier at målet med markeringen er å vise at politiet og drosjenæringen står sammen mot overgrep mot kvinner.

LES: Taxi/politi-kortesje i Stavanger i natt

LES: Politiet kan kjøre deg hjem!

- Trygt samfunn

Markeringen kommer som en følge av debatten om overgrep mot kvinner i drosjer. Siden 2008 er det anmeldt 6 voldtektssaker der overgriperen skal ha vært på jobb som drosjesjåfør i Stavanger. Politiet og drosjenæringen har hatt flere møter om temaet den siste uken.

Henry Ove Berg sier til NRK at politiet vil samarbeide tettere med drosjenæringen i tiden fremover. Kranglingen de siste uke har begge parter lagt bak seg.

- Denne markeringen viser en gjeng med folk som er villig til å skape et trygt samfunn. En markering i seg selv er ikke verdt noe, men det at vi står sammen er veldig mye verdt, sier Berg.

Ønsket en unnskyldning

En av drosjesjåførene som deltok i markeringen er fornøyd med at politi og drosjenæringen vil samarbeide, i stedet for å legge skylden på hverandre.

- Jeg håper på å få en beklagelse av politiet for at de har advart kvinner mot å ta drosje alene, men det har jeg ikke fått. Jeg er en yrkessjåfør som tar jobben min alvorlig, sier drosjesjåføren Ali til NRK.

LES: -Kvinner truer med voldtektsanmeldelse

Streiken avblåst

Den planlagte aksjonen der drosjene skulle parkeres natt til søndag er nå avblåst.

- Jeg var med på å starte den aksjonen. Men etter denne markeringen er jeg fornøyd. I natt skal alle på jobb, sier løyvehaver i Norgestaxi, Hussein Jilmaz.

Flere nyheter fra Rogaland