Hopp til innhold

Dronningen har åpnet årets oljemesse

H.M. Dronningen var på åpningen av den første oljemessen i 1974. I dag åpnet hun feiringen av «40-åringen» ONS.

Dronning Sonja åpnet ONS sin 40-årsmarkering i 2014.

H.M. Dronningen er i dag på den store, internasjonale energikonferansen ONS (Offshore Nothern Seas) i Stavanger. Foto: Odd Rune Kyllingstad/NRK

H.M. Dronningen og H.K.H Kronprinsen er i dag på den store, internasjonale energikonferansen ONS (Offshore Nothern Seas) i Stavanger.

Under åpningen gratulerte Dronning Sonja ONS. Hun snakket også om klimaendringer, og at det er bra at oljemessen tar opp slike utfordringer.

ONS 2014 er i gang

Den 40. oljemessa i Stavanger er i gang.

Foto: Anders Fehn / NRK

For 40 år siden, i 1974, var Dronningen også på oljemessen i Stavanger. Siden den gang har messen vokst kraftig, og i år er det ventet rundt 60.000 besøkende fra over 100 land.

– Den gang var jeg svært imponert over messen. I dag tror jeg at jeg kommer til å bli enda mer imponert over ONS, sa Dronningen.

Kronprinsen besøker messeutstillerne

Etter åpningstalen til Dronningen skal både statsminister Erna Solberg og Statoils konsernsjef Helge Lund, tale til ONS-deltakerne.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Dronning Sonja på ONS i 1974

I 1974 var Dronning Sonja på den første åpningen av oljemessen ONS i Stavanger.

Foto: Lise Bjelland / Stavanger Byarkiv

H.M. Dronningen vil i ettermiddag besøke Kunsthall Stavanger, der ONS-festivalens kunstner Torbjørn Rødland har utstilling.

H.K.H. Kronprinsen vil besøke både nasjonale og internasjonale bedrifter som stiller ut på ONS, og han vil snakke med både utenlandske statsråder og foredragsholdere.

Slik var den 10. oljemessa i Stavanger

Her kan du se NRK sitt TV-program fra 1992 da ONS ble arrangert i Stavanger for 10. gang:

Sjå video frå 1992 - då oljemessa i Stavanger, ONS, feira 10-årsjubileum. På opninga spelte «The September When» på ein spesialbygd scene over Breiavatnet.

►ROGALAND RETRO: Hele TV-Rogaland var via til ONS sitt jubileum 26. august 1992. OBS! Innslaget varer i 24 minutter.