Tilbake som ordfører

Den sjikanedømte ordføreren i Suldal , Andreas Drarvik er tilbake som ordfører i kommunen på mandag.

Andreas Drarvik
Foto: NRK

Det er klart etter at en helseundersøkelse viser at Drarvik er i stand til å jobbe igjen. Drarvik mener at det ikke har noe å si at han er dømt for å ha sex-sjikanert en kvinne.

-Jeg har fått skriftlig beskjed fra legehold om at helsen er grei, og det er helsen som har vært det usikre momentet en tid.  Jeg hadde et hjerteinfarkt i vår, og har hatt ett halvt års rekonvalesens.  Nå har jeg fått beskjed,etter utredningen, at alt er greit, sier Drarvik. 

Du er dømt i en sjikanesak.  Hva gjør det oppi dette?

- Det er en dom som jeg ikke aksepterer.  Jeg er dømt, den er rettskraftig, men jeg aksepterer den ikke.  Ordfører, er et ombud på lik linje med militærtjenesten, der du får en dag der du starter og en dag da du skal slutte.  Det er ganske få grunner som gjør at du kan trekke deg.  En av grunnene er helse, og det er det som har vært det usikre momentet for meg.  Jeg har hatt en normal rekonvalesens, og er nå friskmeldt igjen, sier Drarvik.   

Hvordan har støtten vært rundt deg i denne tiden?

- Det har selvsagt vært mange reaksjoner, og det aksepterer jeg fullt ut.  Folk blir påvirket av det de hører, ser, leser og tror.  Det har vært støtteerklæringer, og none ganske få som har gått den andre veien. 

Gleder du deg til mandag?

- Når en har tatt på seg en slik jobb, så er det en plikt som skal fullføres, avslutter Drarvik.