NRK Meny
Normal

Drarvik sier seg ikke skyldig

Andreas Drarvik erkjente seg ikke skyldig da ankesaken startet i Gulating lagmannsrett i dag. Han er tiltalt for å ha skrevet sjikanerende ord på huset til en 32 år gammel kvinne i Sauda.

Andreas Drarvik og advokat Anne Kroken i lagmannsretten
Foto: Karine Næss Frafjord / NRK

Den permitterte suldalsordørdføreren er tiltalt for å ha skrevet grove sjikanerende ord ved inngangsdøren til ei 32 år gammel Sauda-kvinne. Dette har skjedd i tidsrommet fra august 2003 til janaur 2005. 

Oppveksten

Drarvik startet med å forklare bakgrunnen for hvorfor han tok vare på denne unge kvinnen, som han sier det. Han forklarte litt om oppveksten sin og at han var er oppdratt til  å ta seg av de svake i samfunnet. Det var på denne måten  forholdet til den unge kvinnen startet.

Har ikke noe med skrivingen å gjøre

Drarvik er observert flere ganger ved huset til den fornærmede kvinnen. Han sier han kun var der for å snakke med henne. Han har overhodet ikke noe med disse ordene som var skrevet på veggen å gjøre. han stiller seg fullstendig uforstående til det. 

Andreas Drarvik
Foto: Karine Næss Frafjord / NRK

Hos kvinnen om natten

Drarvik sier han tok kontakt med kvinnen for å snakke om en kausjonsavtale de to hadde, på kveldstid og også  at han ville levere henne mat, en pølse og noe fisk på natterstid. 
Han forklarte også at han oppsøkte henne på natten en gang fordi han våknet av en drøm og fikk det for seg at noe hadde tilstøtt henne. Da satte han seg i bilen to mil og kjørte for å se om hun hadde det bra. Hun svarte ikke da han ringte på døren, men så møtte han henne sammen med en mannlig venn i hagen. Deretter returnerte han til sitt eget hjem.

I lagmannsretten i formiddag sa Drarvik at han overhodet ikke har noe med det han er tiltalt for å gjøre.