NRK Meny
Normal

Drapsdømt kvinne frikjent av lagmannsretten

Den 41 år gamle kvinnen ble i tingretten dømt til fengsel i ni år for knivdrap, og godtok dommen. Påtalemyndigheten mente straffen var for mild, og anket dommen. I lagmannsretten ble kvinnen frikjent.

Knivdrap i Haugesund

24. mai 2013: Her i Torvastadgata i Haugesund skjedde drapet på den 43 år gamle mannen.

Foto: Arne Gunnar Olsen

Gulating lagmannsrett mener kvinnen handlet i nødverge da hun knivstakk og tok livet av Gunnar Korneliussen i fjor, skriver Haugesunds Avis.

Kvinnen godtok dommen i Haugaland tingrett på ni års fengsel. Påtalemyndigheten mente straffen var for mild, og mente straffen burde være 13 år.

Aktor Tormod Haugnes anket dommen.

– En voldsom lettelse

Kvinnens forsvarer, Erik Lea, har stått fast på at kvinnen burde frikjennes for drapet og hevder hun knivstakk i selvforsvar.

Lagdommerne brukte to timer på å komme fram til at dette var en nødvergehandling.

– Jeg har en klient som er fryktelig lettet og glad, og jeg er glad på hennes vegne. Hun holdt meg i hånden og forholdt seg rolig da frifinnelsen kom. Etterpå fikk hun klemmer av sin mor og sin datter. Det er en voldsom lettelse, sier forsvarer Erik Lea til avisa.

Ringte selv politiet

Klokken 03.17, 24. mai 2013, fikk politiet melding om knivstikking i en leilighet i Haugesund. Kvinnen som ringte hadde selv knivstukket en 43 år gammel mann.

Det ble gjort forsøk på livreddende førstehjelp, men mannen ble etter kort tid erklært død.

Politiet gikk på ettermiddagen ut med navnet på den omkomne. Kvinnen var da siktet for drapet.

Kvinnen nektet straffskyld, og hennes forsvarer opplyste at knivstikkingen skjedde i forbindelse med en situasjon som kom ut av kontroll.