NRK Meny
Normal

– Helt klart at folk der ute vet ting

Drapet på Tina Jørgensen kan nå bli henlagt for andre gang.

Den 12 år gamle saken fra Stavanger ble tatt opp igjen i desember i fjor, men dersom det ikke kommer inn avgjørende tips, blir drapet lagt til side enda en gang.

VIDEO: Bjørn Thorleif Vanvik i politiet ved ett av stedene Tina Jørgensen kan ha blitt sett den siste natten hun er sett i live. Foto/redigering: Anders Fehn

Søk under Bybrua etter Tina Jørgensen-spor

Tina Jørgensen forsvant i september 2000. Her søker dykkere etter mulige spor under Bybrua i Stavanger i november samme år.

Foto: Alf Ove Hansen / NTB Scanpix
Kripos ved Bore kirke etter funn av Tina Jørgensen

Kripos ved Bore kirke i Klepp, der Tina Jørgensen ble funnet drept i oktober 2000.

Foto: Alf Ove Hansen / NTB Scanpix

– Hvordan hun kom dit, om det skjedde der, og hva som skjedde etterpå, mangler vi, sier Bjørn Thorleif Vanvik, etterforskningsleder i Rogaland politidistrikt.

Vanvik står ved Bybrua i Stavanger, et sted Tina Jørgensen kan ha blitt observert den siste natten hun ble sett i live.

Tina Jørgensen forsvant 24. september 2000. Det siste sikre observasjonen av henne var i Stavanger sentrum. Den unge kvinnen kan også ha blitt sett ved Bybrua noe senere samme natt.

Står uten gjerningsperson

Nesten en måned senere, i oktober, ble hun funnet død – drept og skjult i en striesekk av glassfiber under et kumlokk ved Bore kirke i Klepp på Jæren.

I desember gjenopptok politiet etterforskningen etter å ha fått flere tips. Etter at saken på ny fikk oppmerksomhet, kom det også enda flere tips til politiet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

I 12 år har moren til Tina Jørgensen levd i uvisshet om hvem som drepte datteren, og hvorfor. I går ble det kjent at politiet igjen skal se på den uløste drapssaken.

VIDEO: Dette har skjedd i Tina-saken gjennom årene. Arkiv, desember 2012.

Tina-saken

Bildet viser gjenstander som er identiske med det Tina Jørgensen hadde med seg den natten hun forsvant.

Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

Men fremdeles ingen som kan lede etterforskerne til den eller de som drepte Tina Jørgensen.

Tar også imot tips anonymt

– Vi har mye interessant å jobbe med, men vi mangler det siste. Det er helt klart at det er folk der ute som vet ting, som sitter på opplysninger. Det har vi sett når vi har gått ut som vi har gjort, sier Vanvik.

7. juni skal han levere rapport til politiledelsen om det etterforskerne har fått vite siden desember. Men dersom det ikke dukker opp nye tips eller DNA-spor, kan saken bli lukket nok en gang.

– Vi har et håp om at noen vil ta kontakt, enten anonymt, på e-post eller telefon, sier Vanvik.