NRK Meny
Normal

Død person funnet i Tengselva

Frivillige letemannskaper har funnet det som trolig er den savna hobbyfiskeren i Tengselva i Eigersund. Det bekrefter politiet.

Likbeil ved Tengselva

En likbil var søndag ettermiddag på plass ved Tengselva i Eigersund.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

– Det er gjort funn av en person som med høy sannsynlighet er den savna, sier Egil Karlsen, operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt.

Sverre Aune (39) fra Bryne har vært savna siden torsdag 4. juni, da han dro ut med båt på Fotlandsvatnet i Eigersund for å fiske laks. Det ble satt i gang en storstilt leteaksjon etter mannen, men kraftig vannføring har gjort arbeidet vanskelig.

Det var venner av Aune som søndag ettermiddag gjorde funnet. De dykket og fant personen under vann i Tengselva – om lag 1 km fra utløpet i Fotlandsvatnet.

Pårørende er varslet om funnet, men politiet vil ikke offisielt slå fast at det er Aune som er funnet før liket er obdusert.

– Når det gjelder sikker identifikasjon, gjøres dette med DNA, fingeravtrykk og tannstatus, sier Karlsen.

Vet ikke hva som har skjedd

Politiet vet ikke hva som skjedde med Sverre Aune, men de regner med at han fisket ved utløpet i Fotlandsvatnet torsdag morgen den 4. juni, og at noe skjedde med ham der i 5.30-tiden. Rundt klokken 06.00 samme morgen ble det funnet en åre i Tengselva, og ut på ettermiddagen ble det funnet vrakrester av mannens 15–20 fot store plastbåt – langt unna stedet der mannen stod og fisket.

Laster kart, vennligst vent...