Hopp til innhold

DNB-sjef kan bli ny Statoil-sjef

DNB-sjef Rune Bjerke er en het kandidat til å overta sjefsstolen i Statoil, mener analysesjef.

DNBs konsernsjef Rune Bjerke

DNB-sjef Rune Bjerke er en av to hete kandidater til konsernsjefstillingen i Statoil.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Færre tror på at det blir noen av de interne kandidatene, ifølge analysesjef Anne Gjøen i Handelsbanken. Hun tror årsaken er at flere mener at de interne kandidatene ikke når opp til stillingen som konsernsjef i Statoil.

– Bjerke er den heteste kandidaten, og blir nevnt blant de fleste her i Norge i hvert fall. I utlandet blir også PGS-sjefen nevnt, sier analysesjef Anne Gjøen i Handelsbanken til Stavanger Aftenblad.

Også nettavisa hegnar.no flagger Bjerke som en aktuell kandidat for Statoil.

PGS-sjefen er Jon Erik Reinhardsen, han overtok som konsernsjef i Petroleum Geo-Services i 2008.

Gjøen mener det er lite sannsynlig at det blir en utenlandsk sjef i Statoil. Hun tror ryktene rundt kommer av at Bjerke og Reinhardsen er av de fremste næringslivslederne i Norge.

– Vestlandet er viktig

Bjørn Asle Teige

Bjørn Asle Teige er hovedtillitsvalgt i YS i Statoil

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Bjørn Asle Teige er hovedtillitsvalgt i YS i Statoil, han er ikke avvisende til at Rune Bjerke kan være aktuell som ny konsernsjef. Han mener han har en passende bakgrunn, men vil foreløpig ikke si noe utover det.

Når det kommer til interne kandidater har ett navn kommet opp.

– Noen mener at John Knight (konserndirektør i Global strategi og forretningsutvikling, red.anm.) kan være en kandidat, sier han til Aftenbladet.

Teige mener den nye sjefen må vite hva olje er, kunne det politiske spillet og ha oversikt over hva som skjer internasjonalt. I tillegg er han opptatt av at den nye konsernsjefen forstår hvor viktig Vestlandet er for Norge.