NRK Meny
Normal

Distriktsmedisinsk senter åpnet

I dag ble Eigersund sjukehus til Dalane distriktsmedisinske senter.

Dalane distriksmedisinske senter

Administrerende direktør ved Universitetssykehuset Gunnar Hall Skavoll,sier at det nye tilbudet er en fordel både for UIS og Dalane.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Fra nå kan diabetes og hjertepasienter fra Dalane få den hjelpen de trenger i Egersund, og sparer dermed tid de tidligere måtte bruke på transport til Universitets sykehuset i Stavanger.

Åpningen av det nye distriktsmedisinske senteret betyr en betydelig forbedring av helsetilbudet i Dalane sier avdelingsleder ved 2 øst, Mariann Svanes.

- Åpningen innebærer at vi går inn i et nytt konsept, som baseres på samhandling mellom de fire Dalane kommunene og bedre utnyttelse av kompetansen. Slik får pasienten et tilbud om behandling nær hjemstedet,og dermed slipper turen til universitetssykehuset.

Administrerende direktør ved Universitetssykehuset Gunnar Hall Skavoll, sier at det nye tilbudet er en fordel både for UIS og Dalane.

- For oss er det viktig at pasienter som bor utenfor Stavanger får et behandlingstilbud der de bor. Det får innbyggerne i Dalane nå, sier Skavoll

Det er i første rekke pasienter med diabetes og hjerte og lungesykdommer som vil få tilbudet, og også mulighet for direkte innleggelse i Egersund.