– Jeg har i alle fall mot til å være meg selv

Hun skapte kirkebråk da hun inviterte Martha Louise og Engleskolen til Misjonens hus i Stavanger. Mandag ble Silje Trym Mathiassen ordinert til dialogprest i Stavanger bispedømme, barbent og med blomster i håret.

Dialogprest med engletro

Mandag ble Silje Trym Mathiassen ordinert til dialogprest i Stavanger bispedømme, barbent og med blomster i håret.

– Ja, jeg er nok litt annerledes. Kanskje er vi alle annerledes, men jeg har i alle fall mot til å være meg selv. Jeg har og fått beskjed fra biskopen om at jeg skal være meg selv.

Silje Trym Mathiassen har funnet sin egen stemme. Hun vil åpne kirken for en ny åndelighet.

– Jeg ønsker å skape mer liv i kirken. Jeg ønsker å bringe livet inn med det som er vakkert og det som Gud har skapt. Derfor har jeg blomster i håret. Det er ikke for å leke flower-power, hippie-girl eller noe sånt. Det har en teologisk begrunnelse. Det har alle mine standpunkter, sier hun.

Silje Trym Mathiassen

Silje Trym Mathiassen ble ordinert som dialogprest i Stavanger Domkirke denne uken.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Jeg har møtt motstand

Etter 20 år i alternativbevegelsen er Silje Trym Mathiassen klar for den norske kirken. Hun blir prest ved dialogsenteret, et steinkast fra Domkirken.

– Det er innenfor kirken, men vi ønsker å nå ut, utover kirken. Møter med mennesker med annen trosbakgrunn enn oss, gjør noe med vår egen tro. Det styrker oss og det utvikler oss, sier hun.

Englene er en naturlig del av hennes tro. Det ble kirkebråk da hun inviterte prinsesse Märtha Louise og Engleskolen til misjonens hus i Stavanger .

Yppersteprest märtha louise

Silje Trym Mathiassen tror på engler. Hun skapte kirkebråk da hun inviterte Martha Louise og Engleskolen til Misjonens hus i Stavanger.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Jeg har møtt motstand. Jeg har fått reaksjoner fra folk som synes det er vanskelig å arbeide sammen med meg, som synes det er vanskelig at jeg skal gå inn i kirken. Det tar jeg som en kjempeutfordring, som en veldig motivasjon til å fortsette, sier Trym Mathiassen.

– Hun har en helt spesiell evne til å møte menneskers lengsel

Denne uken brøt hun alle tradisjoner da hun ble ordinert til prest av biskopen i Stavanger Domkirke.

– Biskop Erling, vil du løsne sandalene mine som et symbol på at kirken ikke ønsker å binde noen fast, spurte hun under seremonien.

Erling Pettersen

Under ordinasjonen ba Silje Trym Mathiassen biskop Erling Pettersen om å løsne sandalene hennes.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Med stor glede, svarte biskop Erling Pettersen.

– Jeg tror at Silje som i dag ble ordinert til prest har en helt spesiell evne til å kunne møte menneskers lengsel og spørsmål med svar som gjør at de kan gå et lite stykke til på troens vei, sier Pettersen til NRK.

– Jeg skal jobbe spesielt med meditasjonsarbeid i kirken. Når du får en veldig klar følelse for noe du skal gjøre, og våger å gjøre det, er det en utrolig glede i livet, sier Trym Mathiassen.

Flere nyheter fra Rogaland