NRK Meny
Normal

Dette må du vite!

Nå har alle syklistene gjort de de kan i forberedelsene til Nordsjørittet. Her er siste info til deg som skal sykle Nordsjørittet på lørdag!

Nordsjørittet 2008
Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Arrangøren Nordsjørittet har sendt ut all info til syklister, det eneste de ikke er kontroll over er været...

Startnummer og tidtagning


Alle som skal hente startnummer må ha med sin hentelapp. Denne finner du på Nordsjørittets nettsider.

Du vil få en konvolutt med startnummer og tidtagnings CHIP. Husk å få montert CHIP'en riktig. Se monteringsanvisning som ligger på Nordsjørittets nettsider.

Hos Spinn Sykkelshop i Sandnes er det utldeling av startnummer og sykkelmesse.
Det vil være masse spennende utstyr og gode tilbud på sykkelmessen. Torsdag 11. juni 12:00 til 19:00 og fredag 12. juni fra 12.00 til 09.00.

Når du henter startnummer får du en konvolutt. I denne ligger startnummer, bagasjelapp, strips til å feste rød chipholder og hvit CHIP.

VIKTIG: De med transportpakke må levere sykkelen på fredag mellom 12 og 19, Gravarsveien 36. Dette er 250 meter før målstreken til Nordsjørittet. Se nettsider for sted. Hentelappen har info om bBuss og er din billett.

Oppmøte rittdagen


Man bør møte i startområdet en god time før starttidspunktet som er oppsatt for din pulje. Du skal møte til tildelt startplass 20 minutter før din start.

Når du kommer til startområdet vil det være mye folk. Det vil ikke være lett å finne andre. Så gjør avtaler på forhånd hvor dere skal treffes. Finn din oppstillingsplass og still opp 20 min før din start.

Du kan levere bag/sekk på lastebil i startområdet som vi frakter til mål. Merk bagasjen med BAGSJELAPP som du får utlevert ved avhenting startnummer. Du vil finne en klisterlapp i konvolutten du fikk sammen med startnummeret.

Forsikighetsregler


1. Hold til høyre side i traseen
2. Forbikjøring av syklister skjer alltid på venstre side
3. Traseen er åpen for allmenn ferdsel
4. Bruk en vennlig tone til andre deltakere og publikum langs løypen.
5. Kast ikke søppel i løypa

Nordsjørittet 2008
Foto: Risa

Viktige punkter i løypa


Hengebro rett etter passering Hå gamle prestegård. Gå over denne. Ikke sykle.
Før mål skal du sykle ned Høgevollsveien. Denne er bratt. Husk du snart er imål. Ta det iallefall litt rolig.

Drikke og mat


Start rittdagen med en solid frokost.
Drikk sportsdrikk jevnt underveis. Begynn å drikke rett etter start! Fyll opp tomme flasker på matstasjonene. Det er egne steder for dette.

Med for lite drikke vil all treningen være bortkastet. Ikke innta sukker/sjokolade før rittet.. Enkle ting til mat underveis, banan, brødskive med syltetøy (med sukker), kvikk-lunsj, nøtte-rosinblandinger.

Det vil være en del toallett i startområdet. Se etter de store blåe boksene.

Skader og punktering


Ha med ekstra slange og en pumpe. Du vet vel hvordan du skal skifte slange? Prøv deg før rittdagen. Kan være lurt å sykle noen mil på nye dekk før rittdagen.

Det kan også være lurt å ha med et plaster. Skulle man falle få litt skrubbsår kan det være greit å få fikset det. Det er amulansepersonell rundt om i løypa.

Vakter i løypa har det som skal til for å kontakt med ambulanse. Ellers er 113 lett å huske om det skulle være nødvendig.
Unngå bråbrems og bråe manøvre, det oftest det som gjør at de bak kan falle.

Det vil være ekstra slanger på alle matstasjonene, enkelte reservedeler. Det vil være servicebiler i løypa. Disse pleier å jobbe for fullt fra første start.. Så det kan være vanskelig å få dem til å komme til deg..

Spinn Servicestatsjoner


Det vil bli servicestasjoner ved Hellvik gamle stasjon, matstasjonen på Brusand, drikkestasjonen på Vandavatnet og ved matstasjonen på Hå Gamle Prestegård. Ubetjent statsjon på Tinghaugbakken. Her vil det være noe reservedeler og mulighet for lettere småfiks av sykkelen.

Mål!


Rett ettermål passering vil du få medalje.

Målområdet er hele indre vågen i Sandnes. Nordsjørittet har et stort mattelt hvor du kan forsyne deg. Husk også eventuelt å hente din bagasje.
Det er et stort telt med all bagasje som ble levert inn ved start. Bagasjen ligger puljevis.

God tur!