Hopp til innhold

Dette har Kjetil brukt seks og et halvt år på

Kjetil Nordin (31) er endelig ferdig. Han har brukt 800 arbeidstimer og hundre garnnøster på å hekle Super Marios verden.

– Det er emosjonelt, veldig gøy og veldig rart å være ferdig. Jeg har jo holdt med på det så lenge, sier Kjetil Nordin.

Amigurumi av Kjetil Nordin

I tillegg til Super Mario-teppet har Kjetil Nordin også hatt flere andre hekleprosjekter.

Foto: Privat

I seks og et halvt år har hekleprosjektet hans ligget på bordet og ventet på å bli ferdig. Brettet fra Nintendo-spillet «Super Mario Bros. 3» fra 1988 skulle bli til et heklet teppe, 2,2 meter bredt og 1,8 meter høyt.

– Jeg har gjort veldig mye annet også, altså. Man blir jo litt lei av ei såpass langvarig prosjekt, men i motsetning til fysisk trening er det jo bare å ta pause, og hente det fram igjen når man orker, sier han.

– Brukte en uke på å rekke opp

Nordin, fra Hjelmeland og Larvik, bor nå i Roskilde i Danmark, og jobber som systemutvikler. Den tiden han ikke har brukt på å hekle de siste årene har blant annet gått med til å vinne to NM-gull i fallskjermhopping for lag, ta utdannelse som sosionom og dataprogramerer og få seg jobb.

Kjetil Nordin har heklet Super Mario-brettet

800 timer har gått med for å få mesterverket i stand.

Foto: Privat

– Det vanskeligste har egentlig vært å akseptere at det tar lang tid. I tillegg til de 800 arbeidstimene jeg har heklet har jeg brukt lang tid på å finne materiale, sjekke at fargene er riktige.

– Da jeg heklet vannet på brettet hadde jeg valgt en blåfarge med litt rødt i, og da jeg kom et stykke på vei så jeg at vannet ble helt lilla. Det så forferdelig ut, så jeg måtte bare rekke opp alt. Det tok circa en uke, sier han.

For å koble av fra «evighetsprosjektet» sitt har han også benyttet hekleferdighetene sine på å lage små «amigurumi»-figurer til venner og familie.

Amigurumi av Kjetil Nordin
Foto: Kjetil Nordin

Og neste prosjekt er?

Han har brukt en skjermdump av brettet som oppskrift, og prøvd å lage teppet som en så tro kopi som mulig.

– Jeg skjønte tidlig at hvis jeg skulle bruke så lang tid på noe, måtte jeg gjøre det skikkelig. Jeg hadde blitt sur til slutt hvis jeg hadde tatt enkle løsninger og snarveier, sier han.

Men nå er altså Super Mario-teppet ferdig. Kjetil Nordin har lyst å henge mesterverket på veggen, og leter etter en løsning der han ikke risikerer at teppet rakner.

– Men hva skal du gjøre nå? Når du er ferdig?

– Jeg har ingen anelse. Det har kommet inn noen forslag, men ingen åpenlyse. Jeg brukte ganske lang tid på å finne ut hva dette prosjektet skulle være også, så jeg må tenke en stund til, og kanskje ha litt pause, sier Nordin.

Flere nyheter fra Rogaland