Hopp til innhold

Dette er ulovlig

Du har ikke lov å ta bilde av Bob Dylan når han kommer til Stavanger fredag.

Bob Dylan
Foto: STEW MILNE / AP

Det er artisbyrået Sony BMG som i en mail skriver at det ikke er tillatt å hverken ta bilde eller ta opp film fra Bob Dylan konsert i Stavanger.

- Hva gjelder Bob Dylan konset i Stavanger 30.mai, så kommer han ikke til å stille opp på noen intervjuer på forhånd, eller tillate foto/film under selve konserten, sier Therese Karlsson i Sony BMG i Oslo.

Kontroll

Arrangør i Stavanger, Per Vervik sier til rogalandsavis.no at kontrollen vil bli streng under konserten for å hindre fotografering av Dylan. Men legger til at de ikke kommer til å ta fra folk mobiltelefoner og pocketkamera.

- Det er ikke nytt at Bob Dylan har fotoforbud på sine konserter. Det har han også hatt på tidligere konserter i Norge – konserten som flere norske medier har dekt. Men det er klart at et slikt fotoforbud er prinsipielt betenkelig og begrenser verdien av å dekke konserten for tv og nett, sier distriktsredaktør ved NRK Rogaland Turid Borgen.

Trend blant artister

- Trenden er jo også at flere og flere artister krever at pressefolk undertegner fotokontrakter som begrenser bruken av bildene som tas. Det har en samlet norsk presse tatt avstand fra, og oppfordret norske redaktører til å takke nei til å dekke arrangementer som legger hinder i veien for den frie nyhetsformidlingen, og unnlate å undertegne avtaler som aksepterer slike begrensninger. I fjor nektet de fleste norske medier å undertegne uakseptable fotokontrakter under blant annet Dolly Partons konsert i Bergen.

- Med Bob Dylan gjelder et totalt fotoforbud, men så vidt jeg forstår er det ikke krav om at pressefolk må undertegne kontrakter. Om dette fotoforbudet vil få konsekvenser for NRK Rogalands dekning av konserten, får vi vurdere.