Hopp til innhold

Det blir nye avhør i Tina-saken

Etter politiet gikk ut med en ny fantomtegning i Tina-saken, har det kommet inn flere tips. – Mange av tipsene fremstår som interessante, sier etterforskningsleder Bjørn Thorleif Vanvik.

Tina-tegning

Denne fantomtegningen, som ble offentliggjort av politiet i går, har ført til mange nye tips i drapssaken fra år 2000.

Foto: Politiet

Tina Jørgensen

Tina Jørgensen ble funnet drept ved Bore kirke i Klepp høsten i år 2000.

Foto: Politiet

Etter at politiet i går gikk ut med en helt ny fantomtegning i den 13 år gamle drapssaken på Tina Jørgensen har det kommet inn flere nye tips ifølge Aftenbladet.

– Det har kommet inn 15 tips. Flere av tipsene er så interessante at vi kommer til å ta inn nye personer til avhør, sier Bjørn Thorleif Vanvik, politioverbetjent og etterforskningsleder i Tina-saken til NRK.no.

Han er overrasket over responsen fra publikum.

– Det er mye å få inn 15 nye tips på en så gammel sak. Gjerne kommer det bare inn to-tre tips når vi går ut med fantomtegninger på eldre saker, sier han.

13 år gammel tegning

Tina Jørgensen ble funnet drept ved Bore kirke i Klepp høsten i år 2000. Politiet har siden den gang fått flere tips i saken.

I fjor sommer meldte politiet at de hadde fått såpass mange nye tips at de vurderte å gjenåpne etterforskningen, men ingenting konkret skjedde før i desember. Da ble det klart det fantes ressurser til å se på drapssaken igjen, og i går kom altså den nye fantomtegningen.

– Tegningen er basert på observasjon fra et vitne natt til søndag den 24.9.00, engang etter klokken 02.00, skrev politiet i en pressemelding om tegningen.

Vet ikke hvorfor den ikke ble offentliggjort

Vanvik sier at en stor utfordring er at det har gått 13 år siden drapet på Tina Jørgensen.

– Mange av dem som ringer oss om tips forteller at de har tenkt på å ringe oss tidligere, men har latt det være, sier Vanvik i dag.

Tegningen politiet offentliggjorde i går ble tegnet for 13 år siden.

– Hvorfor har dere ikke gått ut med tegningen tidligere?

Godt spørsmål. Flere tegninger ble laget den gangen, men akkurat denne ble aldri offentliggjort. Jeg har snakket med de som jobbet med saken da den var ny, men de er usikre på hvorfor den aldri ble sendt ut, sier Vanvik.

Slik er vitneobservasjonene fra tegningen:

Etter å ha svingt av fra Bybrua og ned mot Grasholmen så vitnet bilen stod parkert utenfor de anleggsbrakkene, som den gang stod der i forbindelse med arbeidet på Bybrua.

Bilen, muligens en BMW i 3-serien, sto med bagasjerommet åpent. Bilen var antakeligvis en modell fra slutten av 1990-tallet. Fargen var mørk.

Ved bilen sto en mørkhåret mann i 20-årene og en lys kvinne i mørke klær.

Beskrivelsen av mannen er at han er et sted i 20-årene, cirka 175 cm høy, velstelt og med mørkt hår.