Her er grunnen til at Lars-Peder Nagel gir seg

Familien har hatt mye å si når Stavanger Oilers-spiller Lars-Peder Nagel nå har bestemt seg for å legge skøytene på hylla.

Lars-Peder Nagel

Lars-Peder Nagel gir seg nå som spiller i Stavanger Oilers. Noe av grunnen ser du her.

Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

I 22-tiden torsdag kveld skrev ishockeyspiller Lars-Peder Nagel følgende på Twitter:

«Denne gangen holdt det ikke med 140 tegn. Skøytene legges på hylla.»

Laster Twitter-innhold
Lars Peder-Nagel og datteren Sofia

Peder-Nagel og datteren Sofia da Oilers ble seriemestre i 2013.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK
Stavanger Oilers Lars Peder Nagel

Nagel i kjent stil på banen.

Foto: Anders Fehn / NRK

Morgenen etter møtte NRK Nagel hjemme i stua på Auglend i Stavanger, mellom to døtre i prinsessekjoler, én baby og kona.

– Det har vært et eventyr

– Var det klokka 22 i går kveld at du bestemte deg for å legge opp?

– Nei, det er en avgjørelse jeg tenkt på i lang tid, men selve avgjørelsen ble klargjort i går. Det var greit å informere om det på denne måten – til alle på én gang, så slipper jeg spørsmål fra alle som måtte lure.

– Det ikke så verst tid å legge opp på, etter fire kongepokaler på de siste fem årene?

– Det har vært et eventyr, og det var et verdig punktum på karrieren å vinne over Vålerenga på hjemmebane.

Begynner i markedsavdelingen

Nagel blir nå ansatt i klubbens markedsavdeling, og må dermed følge eventuelle nye suksesser fra tribunen. Den siste tiden har laget hans tatt hjem NM-gullet, den såkalte «bøtta», og kvalifisert seg til ishockeyens Champions League.

– Champions League kunne sikkert vært morsomt det, men nå skal jeg være med i administrasjonen i klubben og oppleve det fra den siden. Det blir stort å få være med fra utsiden også.

– Du kan nå oppleve Champions League med dress og slips...

– Ja, det kan være bra det og.

Nagel har flere ganger tidligere snakket om det å kombinere ishockeykarrieren med familielivet. Han legger ikke skjul på at familien har betydning for avgjørelsen han nå har tatt.

– Ja, det er klart det. De har ofret mye for min karriere – jeg har jo nesten ikke hatt helgefri fra august til april, så jeg tror de ser fram til å få en pappa som er mer hjemme i helgene.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Lars-Peder Nagel i Stavanger Oilers på hjemmebane.

VIDEO: Lars-Peder Nagel med døtrene i mars 2013.

Lars-Peder Nagel med familie

Nagel og familien på hyttetur på Sørlandet i fjor.

Foto: Privat
Lars-Peder Nagel

Datteren Sofia, som i fjor vår var tre år gammel, kledd i fullt Oilers-utstyr. Selvfølgelig med pappas spillernummer på drakta.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK
Oilers' Lars-Peder Nagel satte ny rekord

Lars-Peder Nagel har ikke vært vond å be når journalister har ringt. Bildet er tatt i 2009, da han akkurat hadde satt rekord i NRKs konkurranse hvor formålet var å løpe raskest til platearkivet på Ullandhaug i Stavanger.

Foto: Gunnar Morsund / NRK

– Det er nå du skal bli voksen?

– Det er nå jeg skal bli voksen, ja, som markedsmedarbeider i Oilers.

Har fått leve hockeylivet

Når Nagel nå gir seg, har han spilt ishockey på toppnivå i 15 sesonger. Han har spilt på landslaget i seks av dem, har vunnet fem kongepokaler, én av dem med Frisk Asker, fem med Oilers, men skulle egentlig bare bli i Stavanger i ett år.

– Jeg bestemte meg tidlig for at jeg ville bli hockeyproff, og satset på det. Jeg har fått lov til å leve hockeylivet, fikk reise verden rundt og spille turneringer og har spilt flere år i utlandet. Da jeg flyttet hit i 2006 skulle jeg bli i ett år, men traff kona mi. Nå har jeg tomannsbolig, syvseter, tre unger og hele pakka, så det har vært en fantastisk reise.

– Hva sa Oilers da du bestemte dette?

– Det var en gjensidig beslutning. De synes det var en grei avslutning på karrieren min de også – det var «nok er nok» fra begge sider. Og så har jeg fått en kjempemulighet av dem på kontoret, så jeg takker for det, og ser fram mot å gi gass der.

Tre kampers karantene på tampen av karrieren

Nagel, som er omtalt som en av de snilleste i hockeyklassen, avsluttet likevel karrieren med et opphold i fryseboksen og tre kampers karantene etter at han havnet i slåsskamp på isen. Selv vil han heller huske kongepokalen.

– Det er en del av gamet. Det var mange år siden sist det kokte over for meg. Jeg får ikke gjort noe med det nå, så jeg vil heller se tilbake på en kongepokal – det er en hyggeligere tanke.

– Og en fullsatt arena som hylla deg og lagkameratene dine?

– Det har vært helt fantastisk i DNB Arena i hele år. Jeg håper at Oilers vil fortsette å skape positive opplevelser i regionen, sier han.