NRK Meny
Normal

– En blodig historie om vennskap

Teaterversjonen av romanen «La den rette komme inn» åpner vårsesongen på Rogaland teater. Blod og gørr, men koselig, mener skuespillerne.

Ingrid Rusten og Kristian Berg Jåtten i La den rette komme inn

Ingrid Rusten og Kristian Berg Jåtten i «La den rette komme inn».

Foto: Marte Antonesen / NRK

– Jeg tror historien kan nå inn til mange. Den er ikke bare ubehagelig og blodig, men en fin historie om at noen finnner hverandre, sier Kristian Berg Jåtten.

– Og så er det visuelt og underholdenede. Den viser en verden som ikke bare er mørk, men som kanskje vekker fantasien, sier Ingrid Rusten.

Berg Jåtten spiller det tolv år gamle mobbeofferet Oscar som blir venn med Eli på samme alder, som spilles av Rusten. Han er ensom i verden til det kommer ei ny nabojente, og de to blir stadig bedre venner. Men en dag blir en ung tenåringsgutt funnet myrdet med halsen skåret over og tømt for blod. Det kommer etter hvert frem at Eli har en mørk hemmelighet.

«La den rette komme inn»

Mette Arnstad spiller moren til Oscar.

Foto: Rogaland Teater

– Om å finne en sjelevenn.

Forestillingen er basert på romanen til den svenske forfatteren John Ajvide Lindqvist, og teaterversjonen er bearbeidet av Jack Thorne.

– Historien har en letthet og varme som trumfer alt. Forestillingen handler om å møte hverandre og å finne en sjelevenn, og hvor varmt og godt det er, sier Rusten.

– Jeg håper at publikum blir veldig glade i disse hovedkarakterene. Det er et stykke om ensomhet, men med håp i. Det er to ensomme sjeler som ser hverandre og velger hverandre. Så jeg vil si det er en «happy ending», sier regissør Morten Joachim.

«La den rette komme inn»

Ingrid Rusten og Jonathan Espolin-Johson.

Foto: Rogaland Teater