NRK Meny
Normal

Denne mannen har grunn til å smile

Men kong Abel troner ikke øverst på inntektstoppen blant musikere i Rogaland.

Morten Abel
Foto: Martin Andersson / NRK

De gamle er fortsatt eldst er et passende begrep når man tar en titt på inntekten til kjente musikere i Rogaland for 2008.

Øverst på innntektstoppen blant våre utvalgte finner vi en av Norges mest kjente pianister, Leif Ove Andsnes, fra Karmøy.

Andsnes, som for tiden er bosatt i Bergen, hadde nesten 6 millioner kroner i inntekt i 2008. Formuen til Andsnes er på svimlende elleve millioner kroner.

Søk i skattelistene for 2008 her


Rett under følger popartist, Morten Abel, som blant annet brukte fjoråret til å gjenforene The September When. Selv om han er oppført med rundt én million kroner mindre i inntekt i 2008 enn i 2007, har Abel fremdeles råd til smør på brødet.

I 2008 er popkongen oppført med en inntekt på over 3,1 millioner, og en formue på 4,2 millioner.

Ikke langt bak finner vi hele Norges rockeprest, Bjørn Eidsvåg.

Artisten gir i disse dager ute sampleplaten "De beste", og kan nok forvente enda mer riksdaler inn på kontoen den nærmeste tiden.

I mellomtiden kan han se tilbake på 2008 som et lukrativt år, med en inntekt på drøyt 2,8 millioner og en formue på 1,8 millioner kroner.

Voldsom velstand på Nord-Jæren


Vamp-sjef, Øyvind Staveland, er neste mann på lista med respektable 2,1 millioner kroner i inntekt. Staveland kan også vise til nesten ni millioner kroner i banken.

Idol-vinner på siste plass

Blant den yngre garde finner vi musiker, Thomas Dybdahl, som er kjent for sine melankolske låter. Men det spørs om ikke låtene blir mer positive det neste året.

Dybdahl står nemlig oppført med 1,36 millioner kroner i inntekt, og en formue på nesten én million.

Kaizers Orchestra-general, Jan Ove Ottesen, kan skimte med rundt 1,2 millioner i inntekt for 2008, men null i formue ifølge ligningstallene.

Nederst på listen finner vi tidligere Idol-vinner, Kjartan Salvesen, som nå kommenterer fotball. Salvesen står oppført med rundt 430 000 kroner i inntekt i 2008 og ingen formue.

Formue på 18 millioner

Kristian Valen, er kanskje ikke like kjent som musiker som han er som komiker. Men humoristen har gitt ut flere plater som "Sibbe fra Sandnes" og i 2004 debuterte han som popartist med plata "Listen When Alone".

De siste årene har det imidlertid blitt lite musikk utenom i sceneshowene, men det har ikke skadet formuen, som i 2008 var på 18 millioner kroner.

Inntekten på 980 000 kroner er det heller ingenting å si på, og om Valen ikke lenger synger på plate, så nynner han nok hele veien til banken.