Sex-siktet politimann suspendert

Politiet bestemte i dag å suspendere politimannen som er siktet for å ha misbrukt stillingen sin til å skaffe seg sex. Det skal dreie som to tilfeller med forskjellige kvinner.

Steinar Langholm

– Vi frykter at saken vil gå utover tilliten til politiet, sier Steinar Langholm, politimester ved Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

– Det betyr at han ikke får komme på jobb før vi eventuelt har fattet en annen beslutning, sier politimester ved Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt, Steinar Langholm til NRK.

Ansettelsesrådet ved politidistriktet bestemte i dag å suspendere politimannen som er siktet for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av sin stilling.

Politimannen erkjenner at han har hatt seksuell omgang, men han erkjenner ikke straffskyld opp mot paragraf 193, som er misbruk av stillingen.

Ellen Eikeseth Mjøs

Ellen Eikeseth Mjøs, advokat for Spesialenheten for politisaker.

Foto: Sentrumsadvokaten

Det skal dreie seg om to tilfeller med forskjellige kvinner. De to har anmeldt mannen uavhengig av hverandre, ifølge Ellen Eikeseth Mjøs, som er advokat for Spesialenheten for politisaker.

Frykter at det vil gå utover tilliten

Politimester Langholm legger ikke skjul på at saken kan ende med at politimannen får sparken, men understreker at alle er uskyldige til det motsatte er bevist. Politimesteren påpeker at saken er ekstra vanskelig siden det er snakk om en kollega.

– Slike saker er alltid vanskelige. Vi frykter at dette vil gå utover tilliten til politiet, derfor er det viktig at saken følges opp på en skikkelig måte, sier Langholm.

Ifølge mannens advokat, Erik Lea, har politimannen det «aldeles grusomt» som følge av siktelsen.

Full etterforskning

Spesialenhetens advokat Ellen Eikeseth Mjøs sier til NRK at det ble gjort avhør av vitner torsdag. Det er også gjort analyser av teletrafikk.

– Flere etterforskere jobber med saken, sier hun.