Den omkomne er hentet opp

Nederlenderen som omkom da seilskuten "Wyvern" forliste i Østersjøen er hentet opp av sjøen, bekrefter den svenske kystvakten.

Sjöfartsverket sine bilete av Wyvern

'Wyvern' forliste mellom Öland og Gotland i Sverige torsdag. Den nederlandske redningsmannen som omkom ble hentet opp av sjøen i dag, søndag.

Foto: Sjöfartsverket

– Jeg har nettopp fått bekreftet at den omkomne er funnet og berget fra den sunkne båten, sier pressetalsmann i den svenske kystvakten, Mattias Lindholm, til Aftenbladet.

Kroppen til den omkomne blir gitt videre til svensk politi, som har ansvaret videre i saken.

– Mannen ble funnet omkring midt på dagen i dag, sier Lindholm.

Hentet opp med undervannsrobot

Den omkomne ble hentet opp med en undervannsrobot (ROV), og søket ble satt i gang lørdag. Skuta ble lokalisert på 50 til 55 meters dyp.

Kystvakten i Sverige sa til NRK at mannen ville bli hentet opp i går. Men operasjonen drøyde altså til i dag, søndag.

Den over 100 år gamel seilskuten "Wyvern" forliste mellom Öland og Gotland i Sverige torsdag.

Deltok i Tall Ships Race

Den 60 fot lange norske seilbåten deltok i konkurransen Tall Ships Race, og var på vei fra Aarhus til Helsingfors da den begynte å ta inn vann.

Tre nederlendere, fra et annet fartøy, prøvde å hjelpe til. Én mann omkom i redningsaksjonen. Og det var han som ble hentet opp fra havdypet i dag, søndag.

Det er startet pengeinnsamling for å få båten hevet og brakt tilbake til Stavanger. Skuta ble sjøsatt i 1897 og eies av Stavanger maritime museum.

Les mer: