Den nye NHO-sjefen er optimist

Næringslivet ser lysere på fremtiden nå enn for noen måneder siden, melder den ferske lederen i NHO Rogaland, Svein Olav Simonsen på Solamøtet.

Solamøtet er en møteplass for toppledere i næringslivet, lokale og nasjonale politikere og beslutningstakere fra samfunnslivet for øvrig. Det skal styrke dialogen mellom våre stortingsrepresentanter, statsråder, næringslivet, kommunale og fylkeskommunale politikere og administrasjon og regional stat.

VIDEO: Svein Olav Simonsen, leder i NHO Rogaland på Solamøtet 2016.

– Medlemmene våre sier at utsiktene ser bedre ut nå enn de gjorde i tredje kvartal. Folk tror at vi skal få det til, sier Svein Olav Simonsen.

Den lokale NHO-sjefen viste til organisasjonens økonomibarometer der medlemsbedriftene har meldt om ett oppsving i positivitet.

– De tegner et ganske dystert bilde av hvordan situasjonen er akkurat nå, men det er også et markant endring når det gjelder optimisme for fremtiden. Det er åtte prosentpoeng flere som nå tror det blir bedre, sier Simonsen.

I tillegg merker han en bedre stemning nå.

– Jeg lener meg også litt på den innsatsen og stå-på-viljen jeg møter ute hos bedriftene. Jeg ser også at det er mye kreativitet og utvikling av nye produkter og nye markeder, sier han.

Savner mer eksport fra Rogaland

I sin tale til politikerne og næringslivet i salen på Solamøtet uttrykte han også bekymring for at fylkets bedrifter har vært for dårlige på eksport.

– Det bekymrer meg at Rogalands-bedriftene har tatt såpass lite for seg av den veksten som har vært i eksport, spesielt når det gjelder oljeteknologi. Det skyldes nok at vi har hatt nok å gjøre på norsk sokkel. Det bekymrer meg at vi ikke har etablert oss bedre i utlandet med teknologien vår, sier Simonsen.