Hopp til innhold

Den nest beste kokken i Europa

Gunnar Hvarnes forsvarte Norges ære under kokke-EM i Geneve i dag. Han endte på en 2. plass.

Video Kokke-EM

Etter seks måneder med forberedelser kunne endelig Gunnar Hvarnes presentere sine kokkekunster for de 20 dommerne i Geneve i dag.

Tirsdag kveld falt avgjørelsen. Hvarnes ble nummer to i kampen mot de beste kokkene i Europa.

Dansk seier

Det var Rasmus Kofoed fra Danmark som gikk av med seieren i EM. Kofoed jobber på Restaurant Geranium i København.

Bronsen gikk til Frankrike og Jéróme Jaeglé fra Lyon.

For Hvarnes betyr sølvmedaljen at han får delta i verdensmesterskapet i Lyon i januar 2011.

Gunnar Hvarnes

Gunnar Hvarnes sikret sølv for Norge i EM tirsdag.

Foto: Tom Haga

Menyen

De siste forberedelsene til konkurransen tirsdag startet allerede i natt. Hvarnes selv var på plass i konkurranseområdet klokken seks i dag tidlig.

Og dette serverte kokken til dommerne:

Gunnar Hvarnes/Bocuse d'Or Europe 2010

Fiskefatet til Gunnar Hvarnes under Bocuse d'Or Europe 2010.

Foto: Tom Haga

STERLING KVEITE “OCEANS”

Lettsaltet kveiterygg i sprø skorpe med fennikel aroma

Purreløkspudding med løjrom og vaktelegg

Duo med blomkål og gulrot

Variasjon på asparges og sopp

Lime-emulsjon

Gunnar Hvarnes/Bocuse d'Or Europe 2010

Gunnar Hvarnes fristet også dommerne med sveitsisk kalv under Bocuse d'Or Europe 2010.

Foto: Tom Haga

SVEITISK KALV “VITALOGY”

Kalvefilet med trøfler og andelever

Kalvebrissel cromesquis

Fin terte med morkelkrem

Primører og gnocchi

Kalvesky

Årets kokk

Hvarnes ble kåret til Årets kokk 2009, og fikk dermed også representere Norge i Bocuse d`Or Europa.

Hvarnes jobber på Gastronomisk Institutt i Stavanger, og NRK har fulgt forberedelsene til mesterskapet i dag.