Etter seks måneder med forberedelser kunne endelig Gunnar Hvarnes presentere sine kokkekunster for de 20 dommerne i Geneve i dag.
Tirsdag kveld falt avgjørelsen. Hvarnes ble nummer to i kampen mot de beste kokkene i Europa.
Dansk seier
Det var Rasmus Kofoed fra Danmark som gikk av med seieren i EM. Kofoed jobber på Restaurant Geranium i København.
Bronsen gikk til Frankrike og Jéróme Jaeglé fra Lyon.
For Hvarnes betyr sølvmedaljen at han får delta i verdensmesterskapet i Lyon i januar 2011.
Menyen
De siste forberedelsene til konkurransen tirsdag startet allerede i natt. Hvarnes selv var på plass i konkurranseområdet klokken seks i dag tidlig.
Og dette serverte kokken til dommerne:
STERLING KVEITE “OCEANS”
Lettsaltet kveiterygg i sprø skorpe med fennikel aroma
Purreløkspudding med løjrom og vaktelegg
Duo med blomkål og gulrot
Variasjon på asparges og sopp
Lime-emulsjon
SVEITISK KALV “VITALOGY”
Kalvefilet med trøfler og andelever
Kalvebrissel cromesquis
Fin terte med morkelkrem
Primører og gnocchi
Kalvesky
Årets kokk
Hvarnes ble kåret til Årets kokk 2009, og fikk dermed også representere Norge i Bocuse d`Or Europa.
Hvarnes jobber på Gastronomisk Institutt i Stavanger, og NRK har fulgt forberedelsene til mesterskapet i dag.
- LES OG SE VIDEO: Klar for EM i kokkekunst