NRK Meny
Normal

Parolen mot søndagsåpne butikker trakk flest

Mange valgte seg parolen mot søndagsåpne butikker i 1. mai-toget. Opp mot 4–5000 var med på markeringen i Stavanger, mener LO.

Stor oppslutning om 1.mai toget i Stavanger

Mange butikkansatte gikk i 1.-maitog for første gang i dag i protest mot søndagsåpne butikker.

– Dette med søndagsåpne butikker og et søndagssamfunn, det protesterer folk mot, sier Gunvor Osnes Heggen, som er hovedtillitsvalgt ved COOP Mariero i Stavanger.

Gunvor Osnes Heggen

Gunvor Osnes Heggen er hovedtillitsvalgt ved COOP Mariero.

Foto: Silje Bråstad / NRK

Hun mener folk nå har sett hvor lett det er å endre arbeidsmiljøloven, og at de nå forstår at det er alvor.

– Folk trenger en fridag, vi synes ikke det er nødvendig med søndagsåpne butikker. Folk som jobber i butikk synes åpningstidene allerede er lange nok, og vil heller ha en fridag til å gjøre andre ting, sier Heggen.

Eirin Sund

Eirin Sund (Ap) var hovedtaler i Stavanger 1. mai.

Foto: Silje Bråstad / NRK

– Flott med nye folk i toget

Stortingsrepresentant Eirin Sund (Ap) var hovedtaler i byparken i Stavanger etter toget. Hun er godt fornøyd med oppslutningen, og synes det er flott at folk vi vise regjeringen at nok er nok.

– Til og med søndagen vil de ta fra oss. Det er både de som jobber og de som driver butikk som protesterer, sammen med frivillige organisasjoner, kulturliv og kirken, sier Sund.

Sund er glad for at så mange deltok 1. mai-toget i Stavanger, og mener det er ekstra kjekt at så mange som aldre har vært med før, deltok.