Demonstrerte for ferjetilbud

Kvitsøy kommune får tre millioner kroner ekstra til å forbedre båttilbudet, når T-forbindelsen mellom Haugesund, Karmøy og Tysvær åpner. Noe som gledet demonstrantene som hadde møtt opp.

Kvitsøy får likevel beholde ferje- og hurtigbåttilbudet når T-forbindelsen åpner i september. Fylkespolitikerne har snudd etter at de først foreslo å halvere avgangene.

SE VIDEO: Her demonstrerer kvitsøybuen for et bedre ferjetilbud. Noe de også fikk.

Med traktor og gravemaskin i front, invaderte et 30-talls kvitsøybuer møtet i Samferdselsutvalget i Stavanger i dag. En av dem var Thomas Nordbø.

  • Se TV-saken øverst i artikkelen.

– Det er for å markere at vi må ha flere ferjeavganger til Kvitsøy.

– Er det nødvendig å bruke svære gravemaskiner?

– Vi må markere oss, slik de ser at vi er til.

130 pendlere

Først foreslo nemlig politikerne å nærmest halvere antall ferjeavganger mellom Kvitsøy og Mekjarvik, når Skudeneshavn forsvinner fra sambandet siden T-forbindelsen åpner.

Men da ville de brutt løfter de tidligere har gitt, sier leder for Kvitsøy samferdselsforening, Ole Olsen.

– De har i alle år sagt at vi skal få det bedre når Skudeneshavn forsvinner, og da tror vi jo på det de sier. Allerede i 2007 så støttet de Kvitsøy kommune med 13 avganger, og det er der det bør ligge, sier Olsen.

Og hver dag er det rundt 130 fra Kvitsøy som pendler til Stavanger. En av dem er Bente Meling.

– Vi savner å ha et bedre tilbud. Slik det er nå kan en ikke reise hjem med bil før klokken 19.50, hvis en ikke når 16.45-ferja, sier Meling.

– En grei avtale

I dag er rundt 530 bosatt på Kvitsøy og flere blir det trolig framover. Da trengs et skikkelig tilbud, sier ordfører Mirjam Ydstebø.

– Vi har hatt et dårligere tilbud, og det synes vi nå det er på tide at det blir gjort noe med. Vi har ikke fått flere ferjeavganger siden 1992, derfor er det høyt på tide.

Og løftet, det kom fra politikerne i dag. Tre millioner ekstra til å fordele på ferje og hurtigbåt.

En grei avtale, mener ordføreren:

– Dette gir oss en mulighet til å få et bra tilbud, og det er vi takknemlige for. Det er også bra at vi kan være med å bestemme selv, for det er vi som vet best hvordan behovet er, sier Ydstebø.

Også pendler Bente Meling er glad politikerne ga etter – men tror det vil kreve litt å bli enige: