NRK Meny
Normal

Deler ut gratisbøker

Til høsten kan du få Alexander Kiellands roman Fortuna - helt gratis.

Alexander Kielland på sokkel i Stavanger
Foto: Tom Edvindsen / NRK

Det er Stavanger biblioteket, LO og Næringsforeningen i Stavanger står bak prosjektet, som følger opp utdelingen av Arild Reins Kaninbyen i fjor.

"Kaninbyen" av Arild Rein

Det var stor interesse for å få 'Kaninbyen' av Arild Rein da den ble delt ut gratis i fjor.

Foto: Marianne Terjesen / NRK

Minst 30 000 gratis eksemplarer av Alexander Kiellands roman Fortuna skal deles ut gratis i Stavanger til høsten. For å dra det hele i gang blir det en rekke arrangementer og aktiviterer som skal gå fra litteraturfestivalen Kapittel 09 i september til november.

- Fortuna er hyperaktuell i forhold til finanskrisen, og nå skal den trykkes opp på nytt, sier Jostein Soland i Næringsforeningen.

Morgenbladet skriver i en artikkel 10. oktober 2008 at Kiellands Fortuna forklarer dagens finanskrise bedre enn både Friedman og Keynes, bl.a.
gjennom følgende analyse:

«Man kan nok høre at de har mistet alt sitt og spolert for andre også, allikevel var det dog aldri hendt at slike folk kom helt ned til arbeidsfolkene. (...) Og det var det som var det aller ufatteligste ved kapitalen, men derfor også det mest imponerende, det måtte jo altså være Guds vilje at der skulle være denne store forskjell ...»