NRK Meny
Normal

Debuterer trolig søndag

Erik Nevland håper å være klar for sin første kamp for Fulham søndag.

Erik Nevland
Foto: Alberto Pizzoli / Scanpix/AFP

Tirsdag var Erik Nevland i Amsterdam for å pakke med seg utstyr for å flytte til London. Kontrakten med Premier League-laget Fulham ble underskrevet i går. Hva Fulham tilslutt måtte betale for den tidligere Viking-spissen er ikke kjent, men de strakk seg mye lenger enn det de hadde tenkt.

- Fulham strakk seg tre ganger lenger enn det de hadde tenkt. Groningen skulle absolutt ha en høy pris, alt for høy etter min mening. Men til slutt var ikke forskjellen så stor, så jeg tilbød meg å betale mellomlegget, sier Erik Nevland.

- Måtte du tømme sparegrisen?

- Både den, og ta opp lån i banken. Vi får se hvordan det ordnes.

Gode minner

Nevland har hatt suksess i Groningen. Han innrømmer at det blir trist å reise fra Nederland.

- Det er en litt spesiell følelse. Det var en tøff prosess med forhandlingene, men bortsett fra den siste uken har jeg bare gode minner.

Nevland reiser til London alene i første omgang. Konen Brita og de to barna kommer etter når en del praktiske ting er ordnet. Nevland håper at han skal være klar for kampen på søndag. Da møter Fulham Aston Villa og John Carew. Med på laget er også Brede Hangeland

To siddiser

- Det er spesielt at to siddiser spiller på samme lag i Premier League. Det er kjekt. Jeg håper at jeg skal bidra til at Fulham klarer å berge plassen i serien.

Nevland kan takke manager Roy Hodgson får at han får spille i Fulham. Den tidligere Viking-treneren kjenner Nevland godt.

- Uten han tror jeg ikke det hadde gått. Roy er nok grunnen til at jeg har havnet i Fulham..

Kontrakten med Fulham er på to og ethalvt år. Klubben har opsjon på et år til.