– Vestlendingene liker ikke overstyring

– Arbeiderpartiet taper kampen om Vestlandet fordi vestlendinger i særlig liten grad liker den rødgrønne overstyringen. Det hevder Høyres toppkandidat i Rogaland, Bent Høie.


Bent Høie (Høyre)

– Arbeiderpartiet taper kampen om Vestlandet fordi vestlendinger i særlig liten grad liker den rødgrønne overstyringen. Det hevder Høyres toppkandidat i Rogaland, Bent Høie.

Foto: Aas, Erlend, Erlend Aas / Scanpix

– Vestlendingene blir frustrerte når de skal bygge mikrokraftverk på gården sin og får nei, men når staten bestemmer seg for å bygge kraftledninger ved den samme gården, så betyr det samme naturmangfoldet ingenting.

Bent Høie sier at Arbeiderpartiet tradisjonelt har stått for en veldig sterk statlig styring, nasjonal statlig styring, systemforsvar. Høyre-politikeren mener at vestlendingene ikke liker dette.

De blå partiene har stort gjennomslag på hele Vestlandet. Arbeiderpartiet har for eksempel en stor utfordring i Hordaland.

Per Rune Henriksen

Arbeiderpartiets førstekandidat i Hordaland Per Rune Henriksen mener partiet har en stor utfordring i Hordaland.

Foto: Arbeiderpartiet

– Her står det om mandater, og det er hard kamp om de enkelte mandatene. Hordaland får ett ekstra mandat i år på grunn av den nye mandatfordelingen. Det mandatet blir viktig å kapre for regjeringspartiene.

Det sier Per Rune Henriksen som er Arbeiderpartiets førstekandidat i Hordaland.

– Regjeringen har ført en politikk som er veldig god for Vestlandet

AP-politikeren er ikke helt uenig i Bent Høie sin analyse av vestlendingene.

– Vestlendingene liker ikke å bli styrt av andre enn vestlendingene i utgangspunktet. Likevel mener han at påstandene om overstyring er en myte.

Hardangerbroen 4. november

Per Rune Henriksen som er Arbeiderpartiets førstekandidat i Hordaland, mener at den rødgrønne regjeringen har ført en politikk som er veldig god for Vestlandet. Bildet er fra byggingen av Hardangerbroen.

Foto: Arnstein Karlsen

– Høyresiden prøver å skape inntrykket av at den rødgrønne regjeringen står for en overstyring av Vestlandet. Det mener jeg er helt feil. Regjeringen sitter i Oslo, men den regjeringen har ført en politikk som er veldig god for Vestlandet, sier Henriksen.

Han mener at det som nå gjennomføres og det som planlegges når det gjelder vei og samferdsel i Bergen og Hordaland de neste ti årene er verdt 30 milliarder kroner.

– Det er mye penger, sier Henriksen.