NRK Meny
Normal

Davidsen kom på 2. plass

Norge stakk av med andre plass i kokkekonkurransen Bocuse d'Or

Klokka 18:30 var det klart at Davidsen hadde fått sølv i Budapest. Med sølvmedaljen følger en premie på 9.000 euro, drøyt 80.000 kroner.

To dager

Christopher Davidsen er til daglig konsernkjøkkensjef for Søstrene Karlsen, Caya og Almas i Trondheim. Han er en av 20 deltakere i årets uoffisielle europamesterskap i Budapest i Ungarn. I to dager har han tilberedt sine retter for å imponere dommerne.

Davidsen kvalifiserte seg til årets uoffisielle EM da han i fjor høst ble Årets kokk i Oslo. Bocuse d´Or regnes som en av verdens mest prestisjefylte konkurranser i kokkekunst.

Christopher Davidsen griller under kokke-VM i Stavanger
Foto: Inger Johanne Stenberg

Hyller våren

Menyen han har laget er:

Lettrøkt og grillet sal av hjort med morkler og eplesyltetøy. Ferske, kremede erter med sennep og pepperrot, hvit asparges med ramsløk, sprø potet-terte med selleri og bygg, stekt nykål med smør og morellsaus med marg.

Kokk Christopher W. Davidsen skriver i sin meny at han ønsker å hylle vårens komme med sine retter, særlig inspirert av norske skoger, ifølge nettstedet Horecanytt.